Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: ”În ultimele decenii, rolul asistentului medical a devenit tot mai important”

0 42

Ziua internațională a asistenților medicali a fost lansată în anul 1974 la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali, aceasta fiind sărbătorită în fiecare an în 12 aprilie. Cu această ocazie, deputatul Cornel Itu transmite prin intermediul Someșeanul.ro următorul mesaj.

Asistenții medicali, atât femei, cât și bărbați, reprezintă mai mult de o treime din personalul sanitar. Astăzi, o lume întreagă sărbătorește ziua acestor profesioniști care își dedică energia și timpul pentru vindecarea și alinarea celor bolnavi.

Ziua internațională a asistenților medicali a fost lansată în anul 1974 la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali. Prin această zi, la nivel mondial, se aniversează și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (1820), care a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare.

În ultimele decenii, rolul asistentului medical a devenit tot mai important, de multe ori acesta fiind singura persoană care se apleacă cu grijă și omenie asupra suferinzilor din zonele defavorizate și izolate ale lumii.

În România, această categorie profesională a fost pur și simplu prigonită în timpul Guvernării Boc, mulți asistenți fiind nevoiți să ia calea străinătății pentru a putea să își procure pâinea cea de toate zilele. Noi, social-democrații, ne-am străduit să aducem reparații salariale și acestei categorii profesionale grav afectate. Ne bucurăm că am reușit și considerăm că încă mai avem de muncit la acest capitol!

Cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali îi felicit și îmi exprim respectul față de toți acești oameni inimoși care ne veghează și ne ajută pe noi, pe copiii, părinții sau bunicii noștri atunci când avem mai mare nevoie!

Produs de www.someseanul.ro, la comanda PSD Cluj.
Cod mandatar 21160002

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More