Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu a votat legea privind acordarea de facilități celor care oferă sponsorizări, fac acte de mecenat sau finanţează burse private

0 46

Deputatul dejean Cornel Itu a votat miercuri, 19 aprilie, alături de colegii din Grupul Parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, pentru adoptarea Proiectul de Lege pentru modificarea art.456 alin.(1) lit. d) din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, noul act normativ aducând îmbunătăţiri în privinţa facilităţilor acordate celor care oferă sponsorizări, fac acte de mecenat sau finanţează burse private.

Principalele reglementări aduse de noul act normativ sunt în materia taxelor şi impozitelor locale şi a cotei de TVA pentru unele servicii locale propunându-se, în principal, următoarele: majorarea cheltuielilor deductibile în cazul cheltuielilor de sponsorizare, mecenat şi pentru acordarea de burse private, de la 5% cât este în prezent, la 10%, generalizarea cotei de impozit de 3% pentru veniturile obţinute din transferul dreptului de proprietate sau al dezmembrămintelor acestuia asupra imobilelor, aplicarea cotei reduse de 9% în cazul prestării anumitor categorii de servicii, asimilarea, în cadrul Titlului IX, „Impozite şi taxe locale” a PFA, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale cu contribuabilii persoane fizice, posibilitatea pentru autorităţile locale de a acorda scutiri/reduceri de la impozit pentru anumite categorii de imobile, aceste scutiri/reduceri urmând a fi acordate începând cu luna următoare îndeplinirii condiţiilor, modificarea, în anumite cazuri, a modului de calcul al impozitului pe clădiri sau terenuri.

”Ca susţinător al acţiunilor de mecenat şi de oferire de burse private pentru elevii merituoşi care provin din familii nevoiaşe, cred că sportul, educația, cultura au nevoie de o finanțare mai generoasă, de mai multă atenție, atât din partea statului, cât şi din partea societăţii . De asemenea, cred că și mediul privat, antreprenorial, necesită o serie de  facilități de ordin fiscal pentru a oferi mai mult sprijin sportului, educaţiei și culturii prin sponsorizări și acțiuni de mecenat, aşadar această lege care majorează cheltuielile deductibile în astfel de cazuri, de la 5% cât este în prezent, la 10%, este binevenită şi sunt convins că va avea efecte pozitive pentru societatea românească. Prin această facilitate oferită mediului privat, cred că va creşte numărul acţiunilor de mecenat, de sponsorizare şi de acordare de burse private pentru tinerii noştri”, spune deputatul Cornel Itu în comunicatul de presă transmis pe adresa redacției.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More