Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cornel Itu: Am votat pentru proiectul de lege pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii

0 43

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul Cornel Itu afirmă că a votat, în cadrul şedinţei de plen care a avut loc marţi, 25 aprilie, pentru adoptarea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, iniţiativă prin aplicarea căreia se estimează înfiinţarea a 10.000 de noi afaceri în fiecare an.

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor, prevede o serie de facilităţi acordate celor care doresc să înfiinţeze întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), în special tinerilor, prin Programul “Start-up Nation –Romania”.

Conform programului se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Antreprenorii din cadrul acestui program vor avea obligaţia să creeze cel puţin un loc de muncă, şi să îl menţină timp de doi ani.

Start-up Nation –Romania” este parte a programului de guvernare al PSD, un proiect prin care statul susţine în mod concret cetăţenii români cu spirit antreprenorial, pe cei tineri în mod special, cu ajutor financiar. Acest program va crea minimum 20.000 de locuri de muncă şi va forma o nouă generaţie de oameni de afaceri, adaptaţi la cerinţele pieţei unice europene.

”Adoptarea acestui proiect de lege reprezintă îndeplinirea unei promisiuni pe care PSD a făcut-o faţă de români şi oferă oricărui tânăr cu spirit antreprenorial şansa reală de a se lansa în afaceri”, spune deputatul dejean Cornel Itu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More