Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Corneliu Niste, surpriza plăcută a alegerilor la Dej: ”Nu dorim normalitate, dorim excelență și profesionalism”

0 797

Unul dintre candidații care era cotat cu cele mai puține șanse pentru a câștiga fotoliul de primar al municipiului Dej, Corneliu Niste, a devenit începând de ieri surpriza plăcută a alegerilor locale, după ce s-a clasat pe un onorabil loc 3, în fața altor candidați mult mai bine cotați.

Lansat în cursa electorală cu doar 40 de zile înainte de alegeri, Corneliu Niste, cel mai tânăr candidat la primărie din istoria Dejului, a demonstrat, alături de colegii săi din UCDR, o adevărată desfășurare de forțe, un maraton al propunerilor, proiectelor, discuțiilor și consultărilor, care au dus într-un final la o uriașă surpriză.

Corneliu Niste s-a clasat la finalul acestei aventuri, prima din viața sa în ceea ce privește contactul cu administrația publică și alegerile, pe locul trei, în spatele principalilor doi candidați, și în fața altor candidați susținuți de partide mai puternice și cu o mai mare notorietate.

După anunțarea rezultatelor alegerilor locale de la Dej, Corneliu Niste a transmis pe adresa redacției un mesaj adresat tuturor dejenilor, pe care-l redăm integral mai jos:

”Iubiții mei dejeni,

Am o mare bucurie și un sentiment de gratitudine.

Ieri cu ajutorul dumneavoastră și cu ajutorul lui Dumnezeu, am văzut că a încolțit o sămânță a unei schimbări fundamentale de gândire.
Mulțumesc familiei, apoi, echipei care mi s-a alăturat (echipa de consilieri și echipa de campanie), împreună am făcut o treaba remarcabilă. Mulțumesc UCDR-ului. Celor 546 de dejeni care m-au votat – probabil nu îi cunosc pe toți, dar le transmit că îmi doresc să ne întâlnim în perioada următoare; le mulțumesc de asemenea și celor care nu m-au votat.

Mulțumesc celor care mi-au acordat semnături. Mulțumesc presei. Mulțumesc persoanelor care au stat în secțiile de votare.

Mulțumesc celor care mi-au transmis un mesaj de încurajare, un gând bun, un video, o poză, o rugăciune, un desen, o poezie, un apel telefonic, fiecare au contat enorm.

Vă sunt recunoscător dumneavoastră, celor care ați crezut că împreună putem aduce un alt suflu, mulțumesc că sunteți diferiți, că nu vedeți orașul în care trăiți într-o culoare, ci în trei culori. Ne-am unit, și asta înseamnă pentru mine foarte mult, de aici și îmi dau seama că putem face ceea ce ne propunem.

Să nu aveți niciun regret legat de rezultat, noi am câștigat prin faptul că suntem cu conștiința curată, plini de curaj, credință, viziune și suntem autentici. Indiferent cum socotiți, suntem în câștig. Ne cunoaștem mai bine, știm unde suntem, ce mai avem de învățat, cine ne sunt apropiații, cine ne dă “șanse” și cine nu.

Mulțumiri și aprecieri tuturor!

Am candidat pentru că împreună cu echipa mea am dorit să vedem o societate schimbată prin valorile de bază, pe care noi le promovăm: adevărul, dreptatea, integritatea, compasiunea și empatia, dragostea, viața umană, demnitatea umană, familia, respectul pentru mediu și democrația.

În data de 22 aprilie, atunci, m-am hotărât să candidez. Pana în data de 4 iunie a fost un maraton intens. Mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră, a celor peste 100 de oameni care ați fost în jurul nostru. Vă mulțumesc și vă datorez stima și considerația mea.

Sunt foarte binecuvântat cu așa oameni care s-au dăruit necondiționat pentru această cauză. Pentru faptul că ați crezut, pentru faptul că ați dat o șansă, noi toți am câștigat un meritat loc 3 pentru funcția de primar. Locul 3 înseamnă foarte mult pentru un grup de oameni care nu a mai făcut deloc politică și nici administrație publică până acum. În 40 de zile am obținut un loc rezonabil pentru poziția de primar, pentru noi acest lucru este o mare bucurie!

Am făcut un prim pas, un pas aparent timid, care ne-a ajutat să vă înțelegem, să ne poziționăm conform nevoilor dumneavoastră, dorim mai mult să fim aproape de voi și să consolidăm relația dintre noi.

Asa cum am mai spus, doresc un oraș cu oameni buni, cu oameni care speră, care visează că pot realiza “imposibilul”, oameni prosperi, oameni bucuroși și oameni sănătoși.

Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință. Nu suntem descurajați. Cert este că nu mai suntem cum am fost înainte, vedem diferit multe aspecte. A fost o plăcere să întâlnim oameni cu atât de mare devotament prin tot ceea ce fac, care doresc să vadă un oraș viu și care să creadă în idei noi.

Nu ne ascundem și nu ne e rușine de faptul că am avut o campanie profesionistă cu bun-simț, cum rar se poate vedea inclusiv la nivel național. Am dat dejenilor ce a fost mai bun, calitate premium din tot ceea ce ne-a stat în putință. Am investit toate resursele noastre, și DA, a meritat, indiferent de rezultat!

Noi continuăm proiectele propuse și pe care le putem implementa independent de primărie și poate unele dintre ele în colaborare cu primăria. Vom continua proiectul brandul Dejului, deja demarat, după cum am promis. Și ne vom implica în continuare în comunitatea noastră dejeană, pentru că iubim Dejul!

Suntem responsabili pentru fiecare vot pe care l-am primit, eu și echipa mea vă mulțumim chiar dacă nu am ajuns în administrația publică, noi tot vom aduce plus valoare orașului prin proiectele pe care le vom iniția.

Felicit pe Domnul primar pentru ceea ce a făcut și pentru ceea ce urmează să facă.

De asemenea îl apreciez pentru faptul că este un om dintre oameni. Stau la dispoziția administrației publice cu  orice idee sau orice nevoie pe care o are la adresa mea, felicit de asemenea și Consiliul local și pe cei tineri care sunt acolo, avem așteptări și ne dorim să faceți treabă bună. Luptați pentru dreptate, claritate și transparență, asta ne ajută pe toți, să avem un viitor durabil.

Nu dorim normalitate, dorim excelență și profesionalism.

Doresc să rămânem uniți, să ne cinstim, să ne dăm onoare și să ne vedem unii pe alții prețiosi, așa cum suntem fiecare dintre noi plini de valori și de talente.

Urmăriți pagina de www.facebook.com/NisteCorneliu, siteul www.corneliuniste.ro și www.iubescdejul.ro pentru proiecte și activități.

Rămânem aproape! Vă iubim și vă îmbrățișăm!

Împreună, vreau să fim cei care iubesc Dejul”, semnează Corneliu Niste.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More