Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coronavirus: 9 cazuri confirmate, 3 pacienți vindecați, 12.619 de persoane în izolare

0 149

Un bărbat de 40 de ani din Hunedoara este cel de-al nouălea caz diagnosticat cu coronavirus din România.

”A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră”, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara şi a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.Cu câteva ore în urmă a fost confirmat al optulea caz de coronavirus, un bărbat de 51 de ani din Olt.

”A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare cu noul coronavirus.  Este vorba de un bărbat de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul nu prezintă simptome specifice, se afla în izolare la domiciliu din 29 februarie şi va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova.Din cele 7 cazuri confirmate până acum, trei au fost declarate vindecate, toate cele trei persoane fiind externate.

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara diagnosticaţi cu coronavirus este bună, neavând simptome, iar pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj – Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării.

Pacienţii din Cluj şi de la Iaşi sunt doi bărbaţi, pacientul din Cluj fiind printre primele cazuri depistate în România. Pacientul internat la Iaşi este un bărbat de 71 de ani din Suceava, întors din Italia, care are şi o afecţiune cronică.

O femeie de 38 de ani şi un bărbat de 47 de ani din Timişoara au fost declaraţi vindecaţi încă de joi, ei fiind externaţi vineri. Primul caz de coronavirus din România, un tânăr din Gorj, a fost declarat vindecat, fiind deja externat.

La nivel național se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu. Până la această oră au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Ministerul Sănătății a solicitat astăzi spitalelor județene să demareze proceduri de licitații pentru achiziționarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creșterii capacității de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon +4021.320.20.20.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More