Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coronavirus: Peste 21.000 de morți la nivel mondial

0 73

În prezent sunt peste 470.000 de cazuri de coronavirus confirmate la nivel mondial și peste 21.000 de decese.

Izbucnit în zona Wuhan din China, la începutul acestui an, noul coronavirus s-a răspândit cu repeziciune în toată lumea, iar numărul persoanelor decedate depășește deja 21.000 de persoane.

La jumătatea lunii ianuarie a acestui an oficialii chinezi au recunoscut faptul că virusul se răspândește de la om la om, după aproape o lună de zile de mușamalizare a situației. La acea vreme, în China erau doar patru decese confirmate, însă cazurile de îmbolnăviri atingea ordinul sutelor, ceea ce a provocat reacția Organizației Mondiale a Sănătății.

Două luni mai târziu, COVID-19 s-a răspândit pe tot globul, iar țări europene, precum Italia și Spania, au depășit deja recordurile negative ale Chinei cu privire la numărul deceselor și cel al îmbolnăvirilor.

În prezent, peste o treime din populația globului, adică peste 3 miliarde de oameni, trăiesc în izolare ca măsură de stopare a răspândirii infectărilor.

Statisticile se schimbă cu mare viteză, la fiecare minut înregistrându-se noi infectări, alte decese, dar și vindecări.

Potrivit datelor actualizate în această dimineață, la nivel mondial sunt peste 471.000 de cazuri de infectări, peste 21.000 de decese și 114.000 de vindecări.

Italia a înregistrat peste 7.500 de decese, Spania are 3.600 de morți, iar China 3.200 de decese. Alte țări europene se apropie și ele de aceste cifre cu repeziciune, având în vedere viteza de propagare a virusului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More