Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coronavirus România: 131 persoane infectate, 9 vindecate

0 197

În România au fost confirmate, până acum, 131 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că cele opt persoane confirmate până duminică la amiază sunt persoane care au fost în contact cu pacientul de la Gerota și senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac. Cele opt persoane sunt asimptomatice și erau în izolare sau în carantină.

Cine e prima româncă decedată din cauza coronavirusului, în Italia

Este vorba de o bătrână de 80 de ani, originară din Borşa, Maramureş, care suferea şi de alte boli. Femeia a murit acum 3 zile într-un spital, iar sâmbătă anunţul a fost făcut oficial de ministerul nostru de Externe.

Ea se afla în Italia pentru un tratament şi era plecată din luna ianuarie, împreună cu sora ei mai mică, de 75 de ani, care o îngrijea. Amândouă stăteau la copiii lor, rezidenţi în Italia.

Ion Sorin Timiș, primarul din Borșa: “Azi ar fi împlinit 80 de ani şi a murit din cauza acestui virus COVID-19, la un spital din Lombardia. A mers în Italia pentru analize medicale.”

Şi sora mai mică a femeii a murit a doua zi, dar – în cazul ei – autorităţile italiene nu au confirmat infecţia cu coronavirus. Se ştie că suferea de o boală incurabilă.

Ministerul nostru de Externe a precizat că decesul a survenit pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente. Autorităţile din Maramureş spun că sunt alături de familie şi vor încerca să ajute la repatriere.


COMUNICATUL MAE:

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale preexistente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Cate zile rezista COVID 19 pe suprafete si in aer

In timp ce oamenii de stiinta cauta orice pentru a afla cat mai multe despre noul coronavirus , un nou experiment arata ca virusul poate supravietui pe suprafete de plastic si otel inoxidabil pana la 3 zile. Experimentul a fost facut de cercetatorii de la Princeton, UCLA si Institutele Nationale de Sanatate. Cercetatorii au vrut sa afle cat poate supravietui virusul in momentul in care se raspandeste pe anumite suprafete si in aer.

Ei au descoperit ca virusul poate supravietui pana la 3 zile pe otel inoxidabil, 24 de ore pe carton si pana la patru ore pe suprafete de cupru. Cercetatorii au folosit si un spray pentru a vedea cat persista virusul in aer si au descoperit ca acesta poate supravietui pana la trei ore.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More