Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coronavirus: Un ambulanțier infectat cu Covid-19 s-a stins acasă. Primul deces în rândul cadrelor medicale

0 892

Autoritățile române au anunțat decesul primului cadru medicale infectat cu covid-19. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

„Ministerul Sănătăţii confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus  în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică. 

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în 24 martie, el fiind testat şi a primit rezultatul pozitiv în 30 martie. Acesta a fost internat la domiciliu şi nu a acceptat internarea. Bărbatul a murit acasă, marţi. 

„Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, îşi exprimă regretul faţă de această pierdere şi transmite condoleanţe familiei. Ministrul Sănătăţii este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava”, a arătat sursa citată. În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Bărbatul lucra la Ambulanță de 25 de ani și, potrivit președintelui Federației Naționale Sindicale „Ambulanța”, Gheorghe Chiș, fata bărbatului a sunat la 112, pentru că tatăl ei nu se simțea prea bine.

Cadrul medical se afla în carantină, la domiciliu, după ce fusese depistat pozitiv, dar refuzase internarea în spital.

Potrivit lui Chiș, la momentul efectuării apelului la 112, nu ar fi fost disponibil imediat niciun echipaj, însă în scurt timp s-a reușit trimiterea unui echipaj, însă bărbatul intrase deja în stop și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru și-a exprimat regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More