Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coronavirus: Zece noi infectări la Cluj, un decedat. Filtre sporite la granița cu Bistrița-Năsăud

0 5.743

La Cluj sunt confirmate până în acest moment 121 de cazuri de infectare cu coronavirus, arată comunicatul de astăzi al Grupului de Comunicare Strategică.

„Sunt zece noi cazuri, depistați pozitiv la testările de aseară, dar între timp s-au vindecat cinci pacienți”, a explicat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Acesta a fost prezent azi și în localitatea Mănășturel, la graniță cu județul Bistrița-Năsăud, pentru a controla filtrele instalate pe șosele.

”La Cetan s-a stabilizat situația, nu a mai evoluat, ca urmare a măsurilor suplimentare de monitorizare. Azi am venit la limita de județ cu Bistrița-Năsăud, respectiv cu comuna Reteag unde e focar. Am întărit și aici filtrele și verificări suplimentare, pentru a stopa circulația și intrarea în județul Cluj a celor din acea zonă”, a mai spus prefectul

Pe lângă filtrul principal în trafic din localitatea Mănășturel, un alt filtru secundar a fost instalat în localitatea Sânmîrghita, la intrare în comuna Mica dinspre Bistrița-Năsăud

Totodată, azi a fost confirmat încă un deces în județul Cluj al unei persoane infectate cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 79 de ani.

„Persoana aflată la domiciliu decedează în drum spre spital în ambulanță. Bărbatul avea condiții medicale pre-existente: ramolisment cerebral, dementa mixtă, DZ, infart miocardic cicatriceal, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Contact cu ginerele – șofer transport local de persoane, confirmat pe data de 03 aprilie 2020”, se precizează în informarea GCS.

„Până astăzi, 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate și externate. Numărul total al deceselor a ajuns la 141”, se arată în comunicatul GCS.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More