Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Corupția ucide” și ”Uniți salvăm toată România” au scandat tinerii din Dej în centrul orașului – VIDEO

0 57

Aproximativ 250 de persoane majoritatea tineri, au ieșit sâmbătă seară într-un marș de protest pe străzile orașului, în spirit de solidaritate cu manifestările similare care au avut loc în ultimele zile în toată țara.

Conduși de membrii grupării de galerie ”Nimeni alții” ai echipei Unirea Dej, tinerii s-au întâlnit în Parcul Mic din centrul orașului puțin după ora 19:30, imediat după finalul meciului de volei din Sala Sporturilor din Dej.

După ce au poposit câteva minute în parcul din centrul orașului, unde au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere în memoria celor peste 40 de tineri decedați în urma incendiului din clubul bucureștean Colectiv, dejenii au pornit în marș, trecând mai întâi prin fața clădirii primăriei, înarmați cu steaguri tricolore, fluiere și vuvuzele, dar și cu bannere și mesaje scrise.

De aici, următorul popas al protestatarilor a fost în fața Spitalului Municipal Dej, unde manifestanții au scandat, printre altele ”Vrem spitale, nu catedrale”, pentru ca aceeași scandare să fie strigată și în trecere pe lângă biserica romano-catolică.

Ajungând în fața Judecătoriei Dej, manifestanții au scandat ”Corupția ucide”, iar apoi s-au întors în Parcul Mic preț de câteva minute. Dat fiind faptul că tinerii mai aveau energie, aceștia au inițiat un nou marș, oprindu-se din nou în fața Primăriei Dej, unde au ținut iar un minut de reculegere în mijlocul străzii, pentru a-și continua apoi traseul spre cartierul Dealul Florilor, de unde marșul de protest s-a rupt, fiecare mergând spre casele lor.

Manifestarea dejenilor s-a desfășurat fără incidente, pe întreaga durată a marșului aceștia fiind însoțiți de un impresionant dispozitiv de polițiști și jandarmi.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1022341197828647.1073742100.467241263338646&type=3

Revenim cu imagini video.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More