Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Costan Morar: ”Adopțiile trebuie să continue și să fie promovate”

0 99

SONY DSC

Declarația primarului Municipiului Dej în urma discuțiilor cu Frauke Berner, Joey Kelly și Asociația Anima Pro Terra, pe tema câinilor fără stăpân.

Mă bucur de întâlnirea pe care am avut-o ieri, atât la biroul meu cât și la conferința de presă, ulterior, cu Frauke Berner, Joey Kelly și cu membrele Asociației Anima Pro Terra din Dej, pentru a discuta problema câinilor fără stăpân din municipiul Dej și le mulțumesc pentru colaborare.

Mi-am dorit și îmi doresc, așa cum am spus și în cadrul întâlnirii, ca în calitate de persoană direct răspunzătoare de această situaţie, să găsim soluții echilibrate în gestionarea problemei, soluții care să fie în acord cu persoanele care sunt nemulțumite de prezența câinilor pe străzi  dar și cu iubitorii de animale.

În acest sens, am luat decizia în toamna anului 2013, imediat după apariția Legii 258, de extindere a adăpostului vechi, care avea 15 cuști (60 locuri), cu încă 44 de cuști (170 locuri), ajungând astfel la o capacitate a adăpostului de aproximativ 230 locuri.

În condițiile în care, în prezent sunt 129 de locuri ocupate în adăpostul de câini, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Dej, avem câini pe străzi și oamenii ne reclamă acest aspect zilnic, am luat decizia de ridicare a câinilor de pe domeniul public prin Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, acțiuni pe care le vom continua și pentru care am cerut și sprijinul Asociației Anima Pro Terra.

Deasemenea pentru gestionarea în viitor a situației consider că adopțiile trebuie să continue și să fie promovate, doleanțe exprimate dealtfel de mine în cadrul întâlnirii cu Frauke Berner și Joey Kelly.

Apreciez gestul oaspeților noștri de a ne oferi sprijin prin furnizarea în continuare de hrană ca urmare a preocupării doamnei Frauke Berner, dar și prin extinderea adăpostului, așa cum a afirmat Joey Kelly la întâlnirea în biroul meu și la conferința de presă. Ca urmare a acestei propuneri, în cadrul conferinței de presă, la întrebarea presei „de ce capacitate de cazare ar mai fi nevoie”, am afirmat că avem un necesar de aproximativ încă 100 de locuri în acest moment. Am luat în calcul această propunere, iar în următoarea perioadă voi lua și decizia amplasării.

Accept și salut orice sprijin în gestionarea problemei câinilor fără stăpân dar, așa cum am precizat în cadrul întâlnirilor de ieri cu   Frauke Berner, Joey Kelly și cu membrele Asociației Anima Pro Terra din Dej, îmi doresc ca în primul rând să fie ridicați câinii fără stăpân de pe domeniul public astfel încât nici un cetățean al municipiului Dej să nu se simtă amenințat de prezența lor pe străzi și atunci efortul nostru va fi benefic pentru toți.

 

Primar

Morar Costan

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More