Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Costan Morar: ”Dacă am de ales între un câine fără stăpân și un copil, evident voi fi pentru om” – VIDEO

2 92

someseanul-Costan Morar - Primar Dej

Situația câinilor comunitari de la nivelul Municipiului Dej va fi rezolvată în perioada următoare, spune primarul Costan Morar. Acesta așteaptă o decizie a Guvernului sau a Parlamentului pentru a putea trece la eutanasierea câinilor fără stăpân. Edilul consideră această cale de acțiune una tranșantă, dar spune că în momentul în care este pus să aleagă între animal și om, va alege întotdeauna omul.

Edilul orașului a recunoscut că acțiunile derulate până acum de municipalitate în privința câinilor comunitari nu au dat rezultatele așteptate. Asta pentru că sterilizarea maidanezilor și lăsarea acestora înapoi pe străzi nu au dus la diminuarea numărului lor, prin moartea naturală a acestora.

Primarul Municipiului Dej, Costan Morar, se vede pus în fața unei decizii dificile și așteaptă ca și Guvernul sau Parlamentul să dea unele directive în acest sens. Edilul orașului spune că imediat ce-i va permite legea, va propune ca și la Dej câinii fără stăpân să fie eutanasiați. Aici vorbim de aproape 90 de patrupede care se află în adăpostul Primăriei și alți aproape 500 de câini aflați pe străzi.

Citiți și: Dej. Câinii comunitari au luat cu asalt spațiile de joacă pentru copii

”Aștept, pe de o parte, decizia Guvernului, decizia Parlamentului, dar în același timp, cu siguranță că, în calitate de primar, dacă am de ales între un câine fără stăpân sau un copil că va fi afectat de atacul unui câine, evident voi fi pentru om, pentru copii, pentru linia umană”, a spus Costan Morar.

În condițiile actuale, dat fiind cazul copilului sfâșiat de câini la București și amploarea pe care acest eveniment nefericit a avut-o la nivel național, se cer soluții mai drastice în privința câinilor comunitari.

”Orice are un capăt, orice are o limită. Și eu am animale, și eu am dragoste față de animale, dar în a alege între animal și om cu siguranță n-avem altă cale decât să mergem pe o direcție tranșantă, pe lege, să respectăm legea, pentru că până acum eu nu am putut face mai mult decât am făcut”, a adăugat primarul.

Citiți și: Eutanasierea e cuvântul de ordine. Să eutansiem tot: câini, șoferi, criminali?

Costan Morar a declarat pentru Someșeanul.ro că a vorbit cu deputatul dejean Cornel Itu la telefon, și că și acesta va vota pentru eutanasierea câinilor comunitari care nu sunt adoptați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More