Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Costan Morar: ”La Mulți Ani România! La Mulți Ani dragi dejeni!”

0 46

primaru-costan-morar-dej

Cu ocazia zilei naționale a României, 1 Decembrie, primarul municipiului Dej, Costan Morar, transmite prin intermediul Someșeanul.ro mesajul său adresat tuturor dejenilor.

Dragi dejeni,

Astăzi, 1 Decembrie 2014, se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

1 Decembrie 1918 este o zi cu o mare încărcătură istorică și de suflet a tuturor românilor, ziua în care marele ideal, înfăptuirea Marii Uniri, s-a realizat.

Ziua Națională este pentru toți românii un moment de sărbătoare, de bucurie, un moment al întâlnirii noastre cu istoria națională și locală.

Manifestările dedicate marilor evenimente culturale și istorice din acest an, coincid cu aniversarea a 800 de ani de atestare documentară a orașului nostru, unul dintre cele mai vechi orașe din Transilvania.

Vechimea orașului, istoria, cultura și tradițiile lui, ne fac să fim mândri de orașul nostru, de faptele înaintașilor noștri, și ne obligă să îi cunoaștem istoria și să o transmitem urmașilor, urmașilor noștri.

Dejul este un oraș plin de istorie. Dejul este pe harta evenimentelor marcante, importante ale țării noastre. La marele act al Unirii din 1918 un rol important l-au avut cei trei corifei: Ștefan Cicio Pop, Teodor Mihali, Alexandru Vaida Voevod.

Dragi dejeni, Ziua Națională trebuie să ne găsească uniți în jurul interesului comunității noastre, în jurul interesului național, pentru că numai uniți putem fi un popor de nădejde, un popor apreciat în Europa și în lume.

La Dej acest spirit de unitate există și v-am simțit întotdeauna aproape la evenimentele culturale și istorice ale națiunii noastre.

În calitate de Primar, doresc să vă mulțumesc tuturor pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi pentru prestigiul orașului nostru, pentru implicarea în viața orașului, în dezvoltarea lui: preoţi, demnitari, militari, profesori, cadre medicale, polițiști, funcționari publici, oameni de afaceri și tuturor dejenilor.

Vă aștept să fim împreună de Ziua Națională, iar prin manifestările special organizate cu această ocazie să aducem recunoștință, tuturor acelora care prin faptele lor au contribuit la împlinirea marelui deziderat al neamului nostru.

În cinstea lor și a dumneavoastră, dragi dejeni, asistăm astăzi la un spectacol artistic, foc de artificii şi ne vom bucura de  luminile de sărbătoare din centrul oraşului.

Vă mulțumesc tuturor  că sunteți alături la această manifestare de suflet și istorică a neamului românesc.

 

Dumnezeu să ocrotească România!

La Mulți Ani România!       La Mulți Ani dragi dejeni!

 

 

Primar,

Morar Costan

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More