Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Costan Morar: ”La Mulți Ani România! La Mulți Ani dragi dejeni!”

3 79

SONY DSC

Cu ocazia Zilei Naționale a României, primarul Municipiului Dej, Costan Morar, a transmis un comunicat adresat dejenilor. Redam mai jos integral mesajul edilului Dejului.

”Stimaţi dejeni
Astăzi, 1 Decembrie 2013, se împlinesc 95 de ani, de la Marea Adunare Națională din Alba-Iulia, zi care va rămâne un moment culminant și cardinal în istoria noastră națională, iar valoarea și însemnătatea lui vor rămâne neștirbite pentru totdeauna în conștiința colectivă a poporului român.

La 1 Decembrie aniversăm împlinirea dezideratului național, pentru care au luptat și s-au jertfit mulți fii ai patriei noastre. 1 Decembrie 1918, a fost ziua de suflet a tuturor românilor, ziua în care ființa naționala s-a afirmat cu tărie și demnitate.

Dragi dejeni, de Ziua Națională a României trebuie să cinstim faptele înaintașilor noștri și din respect pentru memoria lor, ziua de 1 Decembrie, trebuie să ne găsească uniți. Un popor este puternic atunci când este unit şi în aceste momente trebuie să fim uniţi în jurul interesul național, în jurul viitorului oraşului nostru.

Doresc ca astăzi să fie un moment de bucurie pentru toți, să fie un moment al întâlnirii noastre cu istoria naţională, cu personalitățile Dejului care au contribuit la realizarea Marii Uniri: Ştefan Cicio Pop, Teodor Mihali, Alexandru Vaida Voevod. În cinstea lor s-a ridicat grupul statuar din centrul municipiului nostru.

Istoria Dejului, valoarea lui de simbol al patriotismului și al luptei pentru libertate și unitate, ne obligă să avem grijă de prezentul și viitorul orașului nostru, al copiilor noștri.

În calitate de Primar, doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat până acum în viața orașului, în dezvoltarea lui: preoţi, demnitari, militari, profesori, cadre medicale, polițiști, funcționari publici, oameni de afaceri și tuturor dejenilor.

Vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi pentru prestigiul orașului nostru și vă aștept să fim împreună și în 2014, la Marea aniversare de 800 de ani a municipiului Dej, unul din cele mai vechi orașe din Transilvania.

Ziua Națională trebuie să ne găsească împreună iar prin manifestările special pregătite cu această ocazie să aducem o pioasă recunoștință, tuturor acelora care prin faptele lor au contribuit la împlinirea năzuințelor neamului nostru.

În cinstea lor și a dumneavoastră, dragi dejeni, asistăm astăzi la un spectacol artistic, foc de artificii şi aprindem luminile de sărbătoare în centrul oraşului.

Vă mulțumesc tuturor că sunteți alături la această manifestare de suflet și istorică a neamului românesc.

La Mulți Ani România! La Mulți Ani dragi dejeni!”
PRIMAR

Morar Costan

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. vasile spune

  primaria a facut sarmalele din soia, nu din carne asa cum se sustine . oricum e mai ok decat anii trecuti cand erau facute din carne de cal, pe atunci primarul era prieten bun cu aia de la protan. din sursa sigura va spun ca s-au in calcul si cainii comunitari, in principiu eu sunt de acord cu o asemenea decizie. mai ales ca am fi putut hrani si oamenii din comunele limitrofe. ce? aia nu e romani cu matele goale. si tiganul e roman.
  votati morar costan!!

 2. vasile spune

  daca imi dai 5 lei imi iau pastila si nu mai comentez asa aiurea. promit.
  votati morar costan!

 3. vasile spune

  uitasem. parca publicatia dumneavostra incheiase orice relatie de colaborare dupa ce morar costan v-o dat jos de pe scena instalata in centrul orasului, pe banii nostri cu ocazia zilelor municipiului.
  votati morar costan!!
  am uitat sa zic ceva. pe urma gata
  cat de frumos vorbeste mariana reman. ca un inger. ma simt din nou pe vremea comunistilor. „iubita patrie, cu glas de aur iti spun, la multi ani!” :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More