Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Coșurile de fum provoacă incendii în Sălaj

0 21

Două incendii au izbucnit în județul Sălaj din cauza coșurilor de fum cu probleme. Primul incendiu a izbucnit în localitatea Aghireș, iar al doilea în Crișeni.

someseanul-pompieri - DSC01801

Pompierii au fost solicitați să intervină mai întâi în localitatea Ahireș, unde incendiul s-a manifestat la grinda unei case, flăcările pornind de la coșul de fum deteriorat din apropierea grindei.

A doua intervenție a pompierilor zălăuani a fost în localitatea Crișeni, și aici incendiul fiind provocat de aprinderea materialelor lemnoase din preajma coșului de fum.

Din fericire, ambele incendii s-au soldat cu pagube materiale minore.

Pentru a evita astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Porolissum” al judeţului Sălaj, face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor, astfel:

  • verificarea cu grijă a sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
  • coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate. Aprinderea funinginii in interior la coşurile necurăţate poate produce o temperatura de 800-1000C;
  • văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor;
  • cenuşa va fi evacuată periodic, într-un loc amenajat în acest scop;
  • sobele nu vor fi lăsate în funcţiune, fără supraveghere sau în grija copiilor.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.