Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cozi kilometrice de camioane la ieșirile din țară spre Ungaria. Timpi de așteptare de până la 6 ore

0 183

Coloane mari de camioane erau formate, luni dimineaţă, la toate punctele de trecere a frontierei către Ungaria, după restricţiile de weekend aplicate de ţara vecină traficului greu, iar la Nădlac II, pe autostradă, se aşteaptă aproape şase ore pentru control, deşi se lucrează pe cinci artere.

Conform aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează traficul la graniţă, timpii de aşteptare pentru control în cazul automarfarelor este foarte mare la intrarea în Ungaria.

În toate punctele de frontieră care pot fi tranzitate de camioane cu o capacitate de peste 7,5 tone sunt formate coloane, însă cel mai aglomerat este Nădlac II, de pe autostradă, unde se aşteaptă aproape şase ore pentru control. Aici, poliţiştii de frontieră lucrează pe cinci artere de ieşire dedicate traficului greu.

Reprezentanţii Primăriei Nădlac spun că pe autostradă coloana de automarfare este de peste opt kilometri.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borş, din Bihor, se lucrează pe trei artere de ieşire pentru camioane, iar timpul de aşteptare este de 140 de minute.

La Petea, în Satu Mare, se aşteaptă două ore pentru control şi se lucrează pe o arteră, iar la Vărşand şi Nădlac I, ambele în judeţul Arad, se aşteaptă aproximativ o oră.

Coloanele de automarfare s-au format încă de duminică seară, înainte de ora 23,00, când s-au redeschis frontierele pentru accesul în Ungaria a vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

În fiecare weekend şi de sărbătorile legale, ţara vecină nu permite accesul automarfarelor, motiv pentru care în România se formează coloane, iar cel mai adesea tarficul revine la normal abia după 24 de ore.

Sursa: News.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More