Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cozi kilometrice la intrarea și ieșirea din România. Se fac controale antiteroriste

0 67

Poliția de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țara, în conformitate cu prevederile legislației interne și internaționale.

Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe.

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la graniță cu statele vecine se prefigurează creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră.

La Vama Nădlac, de exemplu, cozile de TIR-uri și mașini depășeau în această dimineață 3 kilometri, iar timpii de așteptare ajungeau chiar și până la 6 ore.

În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Poliția de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competență, respectiv va continua cooperarea inter-instituțională la nivel european și un schimb operativ și eficient de date și informații la nivel național pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More