Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Crăciun fără zăpadă. Cum va fi vremea de sărbători

0 232

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea de Sărbători, în intervalul 16 – 29 decembrie 2019. Vom avea un Crăciun fără zăpadă, însă cu probabilitate mai mare de apariție a ploilor începând cu 20 decembrie.

În următoarea săptămână vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor atinge chiar și 16 grade Celsius.

Vremea în Transilvania 

În prima săptămână de prognoză media maximelor termice nu va avea variații importante și va fi de 10…12 grade, iar a minimelor va crește treptat, de la -4…-3 grade în prima zi, până la 2 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, maximele termice vor ajunge până la 2 grade la finalul intervalului, iar minimele până la -5 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 20 decembrie.

Prognoza meteo Maramureș

Până la finalul primei săptămâni de prognoză media maximelor termice se va situa între 11 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Apoi se va răcori treptat, astfel încât în ultimele zile din interval vor fi temperaturi maxime care în medie vor atinge doar 3…4 grade și minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț.

Din data de 20 decembrie, temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo Crișana

Până în data de 22 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi temperaturi maxime a căror medie se va situa, în general, între 13 și 15 grade și minime, în medie, între 3 și 6 grade. Din data de 23 decembrie se va intra într-un proces de răcire treptată, care va face ca în ultimele zile de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor caracteristice peioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 21…29 decembrie.

Vremea în Banat

În prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Media temperaturilor maxime se va situa între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. În cea de a doua săptămână se va răci treptat, astfel încât la finalul acesteia media temperaturilor maxime va fi de 4 grade și a minimelor de -1 grad, valori apropiate de cele specifice perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi în creștere din data de 20 decembrie.

Vremea în Moldova

Între 16 și 25 decembrie vremea va fi caracterizată, în general, de valori termice mult mai ridicate decât în mod normal în acea perioadă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Ulterior se va răci treptat, cu aproximativ 4…5 grade, până la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 decembrie.

Prognoza meteo Dobrogea

Până în data de 24 decembrie vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 11…15 grade și minime de 5…8 grade. Din 25 decembrie se va răcori ușor și treptat, în medie cu 4…5 grade până în ultima zi de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 29 decembrie

Vremea în Muntenia

În intervalul 16-24 decembrie vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în acea perioadă; media temperaturilor maxime va fi de 12…15 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între 2 și 4 grade. Va urma o perioadă în care temperaturile vor începe să scadă treptat, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 5…6 grade, iar a minimelor de -1…0 grade.

Trecător și pe arii restrânse, după data de 20 decembrie, în unele zile vor fi ploi slabe.

Prognoza meteo Oltenia

Până în data de 25 decembrie vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 10…13 grade și minime, în general, între 1 și 4 grade. Din 26 decembrie se va răcori ușor și treptat, iar în ultimele zile mediile maximelor de temperatură vor ajunge până la 4…5 de grade, iar a minimelor se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Trecător în unele zile vor fi condiții de ploaie slabă, începând cu data de 20 decembrie.

Vremea la munte

Temperaturile vor fi în creștere până în 18 decembrie, când media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 7 grade. După această dată va începe un proces de răcire treptată ce va face ca în ultimele zile de prognoză temperaturile să devină negative atât ziua cât și noaptea.

Din data de 20 decembrie, în unele zile local vor fi precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More