Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Credincioșii sunt așteptați la Mănăstirea Strâmba

0 391

Manastirea Stramba

Mănăstirea Strâmba din județul Sălaj își sărbătorește hramul – ”Adormirea Maicii Domnului”, iar credincioșii sunt așteptați astăzi și mâine la lăcașul sfânt.

Astăzi de la ora 18.00 va începe slujba de Priveghere, ce va cuprinde Vecernia, Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistului și Prohodul Maicii Domnului, Slujbele de dezlegare, Moliftele Sfântului Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur și rugăciuni de binecuvântare.

Programul zilei de vineri, 15 august, începe la ora 8.30 cu oficierea slujbei de Sfințire a Apei și Utrenia, după care, de la 9.30, este programată întâmpinarea Ierarhului, urmată, de la 9.45, de Sfânta Liturghie, oficiată de PS Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, și de un sobor de preoți și diaconi, scrie voceatransilvaniei.ro.

Slujba va fi urmată de o agapă creștinească, la care vor fi invitați toți credincioșii participanți la eveniment.

Mănăstirea Strâmba este situată în comuna Hida, la marginea satului Păduriș, la limita județul Sălaj cu județul Cluj. Este cea mai veche aşezare monahală din judeţ, cu o istorie ce merge până în urmă cu aproape 600 de ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More