Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Crescători de animale din zona Dejului, înșelați de un escroc. Prejudiciu total de 100.000 de euro

0 279

Poliţiştii clujeni au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor fapte de înşelăciune. Acesta ar fi creat un prejudiciu total de circa 100.000 de euro, în dauna unor persoane din mai multe judeţe.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Florești, care ar fi înşelat mai multe persoane din judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş Severin.

În sarcina acestuia au fost reţinute 8 infracţiuni de înşelăciune, fapte comise în perioada martie 2014 – octombrie 2015, unele dintre victimele sale fiind și din zona Dejului, un dosar penal pentru înșelăciune în acest sens fiind deschis la Judecătoria Dej.

În fapt, acesta ar fi indus în eroare părţile vătămate prin încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare şi nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, bărbatul ar fi achiziţionat peste 900 de ovine, caprine şi bovine şi ar fi achitat avansuri de circa 20% din preţul prevăzut în contracte, fără a mai remite şi restul sumelor de bani, înstrăinând ulterior animalele.

Prin faptele sale, bărbatul ar fi creat un prejudiciu de circa 100.000 de euro.

Pentru documentarea activităţii acestuia, poliţiştii clujeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cel reţinut urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor create.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More