Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Crește ajutorul de șomaj. Cât vor primi persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an

0 719

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri decizional, un proiect de lege care prevede mărirea cuantumului indemnizaţiei de şomaj care se acordă persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002, în sensul majorării cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, de la 75% din valoarea Indicatorului Social de Referință, la 100% din acesta, potrivit News.ro.

Asta înseamnă că indemnizația de șomaj va crește pentru aceste persoane de la aproape 400 de lei, la 525,5 lei, cât este în acest moment valoarea Indicatorului Social de Referință.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, conform iniţiativei legislative adoptate.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul în calitate de for decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More