Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Crește valoarea tichetelor de masă și a celor pentru creșe

0 92

Angajaţii vor primi tichete de masă cu o valoare ceva mai mare, din octombrie. Şi valoarea tichetelor pentru creşe va creşte începând tot din toamnă. Proiectele de ordin de ministru sunt deja pregătite.

Din octombrie, valoarea maximă nominală a tichetelor de masă va fi de 20,09 lei. Nu este o creştere semnificativă faţă de luna aprilie. Valoarea acelora era de 20,01 lei pe zi. Însă lunar valoarea lor ar putea ajunge la 442 de lei dacă ne referim la 22 de zile lucrătoare.

Desigur, sunt angajatori care pot să ofere tichete de masă în valoare nominală mai mică faţă de acest maxim stabilit de lege, însă este de remarcat faptul că din 2018 şi până în 2020 valoarea lor a fost plafonată la 15 lei.

În ceea ce priveşte tichetele pentru creşe, acestea vor fi majorate cu 10 lei şi valoarea lor va ajunge astfel la 490 de lei. Este o creştere cu 10 pe care am văzut-o începând de anul trecut, cu fiecare semestru. Proiectele de ordin de ministru sunt acum în transparenţă decizională şi îşi vor face efectul în momentul în care vor fi semnate şi apoi publicate în Monitorul Oficial.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More