Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Creștere explozivă pentru Bitcoin. Care este explicația

0 523

Bitcoin a înregistrat o creștere explozivă în dimineața zilei de luni, 26 iulie, după ora 00:00. După săptămâni consecutive în care cea mai cunoscută monedă virtuală s-a poziționat în jurul valorii de 30.000-35.000 de dolari, criptomoneda a reușit, într-un final, să treacă de 38.000 de dolari.

Pe 20 iulie, Bitcoin a coborât sub 30.000 de dolari, pe data de 25 iulie a urcat la peste 35.000 de dolari pentru o unitate, iar astăzi a fost consemnată trecerea pragului de 38.0000 de dolari.

De ce a crescut Bitcoin

Creșterea accelerată a Bitcoin, are oferă mari speranțe investitorilor, se datorează anunțului făcut de Amazon. Potrivit oficialilor companiei americane, Amazon ar urma să accepte pentru tranzacții monede virtuale, în frunte cu Bitcoin.

„Suntem inspirați de inovația care se întâmplă în spațiul criptomonedelor și explorăm cum ar putea interacționa acestea cu Amazon. Credem că viitorul va fi construit pe noile tehnologii care permit plăți moderne, rapide și ieftine și sperăm să aduce acel viitor clienților Amazon, cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt de la Amazon, potrivit CNBC.

De asemenea, gigantul american este în căutare de experți în criptomonede și în tehnologia blockchain.

Mai precis, într-o postare recentă, Amazon caută să angajeze „un lider experimentat pentru a dezvolta strategia și foaia de parcurs a Amazon, în domeniul monedelor digitale și a tehnologiei blockchain”„Vă puteți valorifica expertiza în domeniul blockchain, valute digitale și criptomonede”, se mai precizează în anunțul de angajare.

Perspective optimiste pentru Bitcoin

Creșterea Bitcoin a determinat o creștere puternică și la celelalte criptomonede, printre care se numără Etherul, Binance, Cardano și Ripple.

Recordul atins de Bitcoin a fost bifat în aprilie 2021, când a trecut de pragul de 60.000 de dolari. Specialiștii în crypto estimează o revenire în forță a Bitcoin, chiar din acest an. Printre cei mai optimiști se numără celebrul Robert Kiyosaki, care are predicții pentru un orizont mai larg de timp.

În ultimele luni, mai multe companii de top din SUA și-au exprimat interesul pentru monedele virtuale. Printre acestea, Facebook și Apple.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More