Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Creștere spectaculoasă a traficului pe aeroportul din Cluj-Napoca

0 43

Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj, obiectiv aeronautic aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a fost menționat în cel mai recent raport al ACI Europe (n. Consiliul Internațional al Aeroporturilor – Regiunea Europa), ca urmare a creșterii spectaculoase a traficului de pasageri în primul trimestru al anului 2017.

Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, traficul de pasageri pe Aeroportul Cluj a crescut cu aproximativ 60%! În primul trimestru al anului 2017, pe Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj au fost înregistrați 516.953 pasageri în timp ce în primele trei luni din 2016 au fost raportați 324.096 pasageri.

„Trendul constant ascendent pe care se situează Aeroportul clujean, atât din punct de vedere al traficului de pasageri cât și al numărului de curse aeriene operate este un rezultat firesc al investițiilor extrem de consistente realizate în ultimii ani de către Consiliul Județean Cluj în modernizarea și extinderea acestui obiectiv de interes regional, al doilea ca mărime din țară”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Conform raportului ACI Europe, Aeroportul clujean a avut cea mai spectaculoasă creștere a traficului de pasageri dintre toate aeroporturile europene monitorizate, cu aproape 53% mai mare decât media europeană, de 7,2%. Astfel, printre aeroporturile care au înregistrat o creștere dinamică a fluxului de pasageri în cadrul Uniunii Europene se numără Sofia (+46,9%), Varşovia (+28,5%), Larnaca (+26,9%), Malta (+22,1%), București (+21,4%), Lisabona (+21,2%), Porto (+19,9%), Cracovia (+19,1%), Praga (+18,8%), Tallinn (+18,3%), Ljubljana (+17,5%), Budapesta (+14,5%), Vilnius (+14,4%) şi Luxembourg (+13,5%).

Amintim în acest context faptul că ACI Europe reunește peste 500 de aeroporturi din 45 de țări, acestea asigurând locurile de muncă pentru 12,3 milioane de angajați și generând 4,1% din Produsul Intern Brut al Europei, adică 675 miliarde de Euro anual.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More