Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Creșterea pensiilor se amână pentru septembrie 2019

0 262

Creșterea punctului de pensie se amână pentru septembrie 2019. Pensia minimă va crește pentru toată lumea, indiferent de numărul de ani munciți, iar oamenii se pot retrage din Pilonul II de pensii.

Ziarul Adevărul a publicat cele mai importante modificări ce se aduc sistemului de pensii în acest an. Prima noutate este că pensiile de stat nu vor mai fi majorate de la 1 ianuarie, aşa cum se specificase iniţial, ci de la data de 1 septembrie, când punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei, la 1.265 de lei. Ca atare, din septembrie pensiile vor creşte cu 15%.

O altă schimbare este că pensia minimă creşte pentru toată lumea, indiferent câţi ani a muncit. Astfel pensia minimă va creşte de la 640 de lei, cât este în prezent, la 704 de lei, inclusiv pentru cei care în prezent primesc indemnizaţie socială, notează cei de la Adevărul. Cu alte cuvinte, în 2019 toţi pensionarii care au pensia minimă vor primi aceiaşi majorare indiferent de anii lucraţi.

Nu în ultimul rând se continuă dezbaterea asupra Pilonului II de pensii. Așadar cotizanții se pot retrage din acest pilon pe bază de cerere individuală, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la respectivul fond. Banii vor fi transferați la sistemul public de pensii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More