Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Crima oribilă din Baia Mare: Tatăl și frații fetiței ucise, duși la audieri

0 1.602

Tatăl și frații Esterei, fetiţa de 5 ani din Baia Mare care a fost violată şi ucisă, au fost audiați sâmbătă de anchetatori, pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a dispărut din faţa blocului. Au fost audiați toți cei şase fraţi, dar şi tatăl, deoarece minorii nu pot fi audiaţi decât în prezenţa unui adult.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii au ajuns la concluzia că fetiţa nu a fost răpită, ci a mers cu o persoană pe care o cunoştea.

”Sunt audiate multe persoane, rude, cunoscuţi, inclusiv membri ai familei Esterei. Sunt şapte fraţi, ea a fost cea mai mică, iar tatăl este şi el audiat pentru că minorii nu pot fi audiaţi decât în prezenţa unui membru adult al familiei. Trebuie să se stabilească împrejurările în care fetiţa a dispărut din faţa blocului, pentru că nu a fost răpită. Era seara, credem că nu putea să meargă cu o persoană necunoscută, ci cu una în care avea încredere. Au venit şi rezultatele probelor ADN, au loc verificări. Intervalul orar la care s-a produs decesul este 21 -22”, a spus Gabor.

Estera, o fetiţă de 5 ani, a fost violată şi ucisă luni, 30 aprilie 2018, în Baia Mare, iar criminalul nu a fost încă identificat.

Primarul municipiului Baia Mare a anunţat că oferă 10.000 de lei recompensă pentru prinderea ucigașului fetiţei de 5 ani.

De asemenea, o altă recompensă pentru prinderea criminalului, în valoare de 30.000 de lei, a fost anunțată de PSD Maramureș, mai mulți membri importanți ai partidului contribuind.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, secretarul de stat în Ministerul Sportului, Cosmin Butuza, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, senatorul Liviu Marian Pop, deputaţii Gheorghe Şimon, Sorin Bota şi Călin Matei, cei 13 consilieri judeţeni PSD Maramureş şi cei trei consilieri municipali PSD Baia Mare vor dona echivalentul unei indemnizaţii de consilier judeţean pe lună, în total 30.000 de lei, pentru orice informaţii concludente care vor duce la prinderea criminalului micuţei Estera, fetiţa de cinci ani care a fost violată şi ucisă în Baia Mare. Crima care a îngrozit comunitatea maramureşeană în seara zilei de luni, 30 aprilie, nu trebuie să rămână nepedepsită, iar criminalul trebuie să răspundă pentru faptele sale”, se arată într-un comunicat al PSD Maramureș.

Reprezentanţii PSD Maramureş au precizat că informaţiile relevante trebuie transmise doar organelor abilitate care efectuează cercetarea penală, respectiv Parchetului şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More