Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Criminal în serie, prins după ce a ucis mai multe fete

0 978

Echipe ample de poliţişti au descins, vineri dimineață, în gospodăria unui bărbat de 66 de ani, unde au fost găsite rămăşiţe umane. Acțiunea oamenilor legii are legătură cu dispariția a două adolescente. În curtea individului, conform surselor apropiate anchetei, au fost găsite resturi calcinate, dar şi haine şi bijuterii. Unele ar corespunde cu cele purtate de una dintre fetele dispărute. Polițiștii bănuiesc că bărbatul din Caracal ar mai fi ucis și alte tinere.

Principalul suspectul în cazul fetelor dispărute la Caracal a fost audiat, vineri, după ce polițiștii au descins la locuința sa din comuna Dobrosloveni, județul Olt.

Potrivit unor surse, Dincă Gheorghe, în vârstă de 66 de ani, nu recunoaște niciuna dintre acuzațiile legate de dispariția a două tinere.

Poliţiştii au reuşit să identifice însă, în urma descinderii făcute la 06.00 dimineaţa pe proprietatea suspectului, dovezi privind asasinarea Alexandrei. Surse din anchetă spun că forţele care au intervenit au găsit o cârpă de culoare bej, plină de sânge, în care s-ar fi aflat şi resturi. De asemenea, au fost identificate oase sfărâmate, care au fost trimise spre analiză.

Cine sunt cele două fete dispărute în Caracal

Alexandra Mihaela Mâceşanu, în vârstă de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, din judeţul Olt, a dispărut în data de 24 iulie, când, în jurul orei 10, a plecat către Caracal. Adolescenta are înălţime a de1,60 m, greutatea 55 kg, părul şaten, lung si drept, ochi verzi, faţă ovală, iar pe frunte are o cicatrice veche de aproximativ 0,5 cm.

O altă fată din judeţul Olt, din comuna Dioşti, Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie. Ea plecase de acasă, către Caracal, pentru rezolvarea unor probleme personale. La acel moment, era elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu din Craiova.

Ea are înălţime de 160 cm, constituţie atletică, faţă ovală, păr şaten lung, ochi căprui. La data plecării, era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupţi în genunchi, pulover de culoare negru, tenişi de culoare albastră. Conform Poliţiei, fata avea asupra ei telefonul mobil, care era închis, la momentul postării anunţului dispariţiei.

În continuare, pe proprietatea lui Gheorghe Dincă se fac cercetări. Aceleaşi surse declară că în cazul celeialte fete dispărute la Caracal, Luiza Mihaela Melencu, nu s-a găsit nimic concludent. Poliţiştii au doar suspiciuni că fata dispărută acum 3 luni a avut aceeaşi soartă teribilă, ca şi Alexandra Măceşanu.

Suspectul a fost găsit în curte de către poliţiştii care au descins vineri dimineaţă. Bărbatul nu ar fi avut nicio reacţie la vederea lor. El a negat că ar fi comis crimele şi a spus că osemintele găsite pe proprietatea sa sunt de animale.

Bărbatul omora câinii din curte și îi gătea

O femeie care a lucrat ca bucătăreasa la mecanicul auto declara că în casă era o mizerie incredibilă și gătea câini.

O fostă angajată a bărbatului bănuit că le-a ucis pe fetele din Caracal susține că locuința în care tinerele și-au găsit sfârșitul arse de vii era mizerabilă, că omul era obsedat de filme de groază și chiar i-ar fi propus să întrețină relații sexuale cu el contra unei sume de bani.

„Mi-a spus că îmi dă o sumă de bani să mă culc cu el, iar când am auzit am plecat acasă. Nu am mai lucrat. Trei luni de zile am lucrat la el, acolo sus. În casă e mizerie. Fierbea la câini, avea câini mulți. Soțul meu i-a făcut un gard înalt. Are un gard de 3-4 metri, din bolțari.

Am auzit că le-a luat, le-a pus formol la gură la ocazie, a adus-o acasă a legat-o de masă, că-i plăceau filmele de groază lui. Asta am auzit şi noi vă daţi seama, ce vorbeşte toată lumea”, a declarat fosta angajată a bărbatului, potrivit observator.tv. 

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt şi despre care se crede că a fost ucisă şi arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită. STS nu a reuşit să localizeze corect apelul.

„Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore.

Serviciul Român de Telecomunicaţii a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă şi arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 şi a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susţine că nu identifică locul telefonului.

Responsabilii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au oferit explicații, vineri, în cazul fetelor dispărute la Caracal.

Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de joi, s-au făcut trei apeluri la numărul de urgență 112, în timpul unuia dintre ele apelanta oferind informații de pe o carte de vizită pe care a găsit-o la adresa unde se afla.

Primul apel a fost efectuat la ora 11:05, însă acesta a fost întrerupt după numai câteva secunde. 

Al doilea apel a venit după un minut, la ora 11.06. În timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, oferind doar date privind o adresă de pe o carte de vizită pe care a găsit-o la locația în care se afla, potrivit comunicatului STS.

La ora 11:12 s-a primit un nou apel la 112, care a fost preluat de dispecerul Poliției, însă în comunicat nu se menționează cât a durat acesta și cum s-a întrerupt apelul.

Prezentăm integral comunicatul STS:

La fiecare din cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informație de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului.

Referitor la cazul aflat în discuție, către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri la 112:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

– 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției 
– 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
– 11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

– 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
– 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

– 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
– 11:12:51: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More