Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Criminal prins la Dej, condamnat la închisoare pe viață

0 1.036

Cristian Sabou, criminalul prins la Dej, a fost găsit vinovat de uciderea unei pictorițe în vârstă de 55 de ani în 2013. Moartea lui Valerie Graves le-a dat mari bătăi de cap procurorilor din Marea Britanie. Polițiștii au audiat peste zece mii de persoane pentru a afla adevărul despre uciderea artistei.

Tânărul care a fost prins în județul Cluj, în cele din urmă, a omorât-o pe pictoriță în timpul unui jaf pus la cale punct cu punct. A reușit să ascundă totul timp de 6 ani, dar, în cele din urmă anchetatorii au ajuns la el. După ce a fost prins, românul a recunoscut fapta, iar condamnarea a venit imediat.

Va putea cere eliberare condiționată doar după ispășirea a 24 de ani din pedeapsa primită, însă potrivit cutumei, sunt șanse foarte slabe ca acesta să mai iasă vreodată din pușcărie. Abia când va împlini 52 de ani va avea doar dreptul să ceară revizuirea pedepsei. Sabou poate alege, în schimb, să își ispășească pedeapsa într-un penitenciar din România.

Cristian Sabou a lovit-o pe pictoriță cu ciocanul de mai multe ori

Bărbatul a pătruns într-o locuință din orașul Sussex, unde a intrat pentru a fura. În locuință se afla o prietenă de-ale gazdei, pictorița Valerie Graves în vârstă de 55 de ani. Acesta a lovit-o de mai multe ori cu ciocanul pentru că femeia l-a surprins în respectiva locuință, iar apoi a reușit să scape.

După ce a comis crima odioasă, bărbatul a mai stat patru ani în Anglia, după care s-a întors în țară. În acest timp, însă, el s-a despărțit de mama copiilor lui, motiv pentru care după numeroase amenințări că va divulga secretul, femeia a luat legătura cu rudele victimei și le-a spus cine este criminalul.

În ultimul an, acesta a fost supravegheat de polițiștii români și cei britanici, până când anchetatorii au reușit să își facă un probatoriu solid împotriva lui Sabou. Acesta a fost săltat în luna iulie din apartamentul în care acesta locuia cu chirie în Dej împreună cu partenera sa și copiii ei minori.

Cristian Sabou, de 27 de ani, este născut în Baia Mare și s-a stabilit o perioadă în Sălaj, apoi în Dej.

Șase ani mai târziu după oribila crimă a fost găsit vinovat și condamnat pe viață.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More