Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Criptomonedele cu cea mai mare utilitate în 2021

0 112

Mai mult ca sigur ti-a ajuns la urechi în ultimele luni o informație despre cryptomonede. Fie că ai auzit de la un prieten entuziasmat de profiturile sale, fie de la televizor, social media sau dintr-o conversație în autobuz pe care nu voiai să o auzi neapărat, cert este că atenția multor milioane de oameni a fost în ultimele luni pe spațiul crypto. Și pe bună dreptate, unele proiecte din acest spațiu vin cu niște planuri îndrăznețe și foarte bine puse la punct, lăsând la latitudinea ta doar să-ți faci research-ul și să alegi unde vrei să-ți plasezi investiția acum pentru reward-uri pe termen lung. În timp ce mulți oameni consideră investițiile în cryptomonede ca fiind jocuri de noroc datorită volatilității crescute, cu siguranță nu vei avea ocazia unui bonus fără depunere atunci când alegi să faci prima investiție. În altă ordine de idei haide să vedem care ar fi cele mai promițătoare proiecte din spațiul crypto în 2021, bazat pe utilitatea pe care o promit.

Ethereum(ETH)

Dacă faci puțin research, mai mult ca sigur în primele 5 minute vei auzi de Ethereum. Motivul poate fi pe de-o parte că este a doua cryptomonedă ca și capitalizare de piață după bine cunoscutul Bitcoin, dar un motiv și mai bun ar fi utilitatea sporită pe care acest Ethereum o aduce prin tehnologia sa inovativă. Motivul pentru care se diferențiază este faptul că Ethereum nu este doar o monedă de schimb. Ethereum cu numele său întreg reprezintă de fapt o rețea decentralizată cu ajutorul căreia oricine poate crea aplicații virtuale pe tehnologia blockchain. Cryptomoneda folosita în această rețea se numește Ether și prețul acesteia a crescut substanțial în ultimele luni datorită multitudinii de tranzacții și aplicații create pe în rețeaua Ethereum.

Cardano(ADA)

Cardano(ADA) este un proiect a cărui fondatori au făcut parte din echipa proiectului Ethereum. Este considerată o platforma publică de blockchain și la fel ca în cazul lui Ethereum, este un sistem de dezvoltare a aplicațiilor decentralizate. Apărut în 2017, acest proiect se consideră un proiect de generația a 3-a, dupa Bitcoin care ne-a făcut introducerea către un sistem financiar decentralizat în 2009 și Ethereum care s-a axat pe dezvoltarea aplicațiilor pe blockchain, Cardano venind cu îmbunătățiri pentru ceea ce s-a creat înaintea lui. În prezent se află în top 10 cryptomonede ca și capitalizare de piață și un plan îndrăzneț pe care îl propune este punerea la dispoziție a unui sistem financiar decentralizat populațiilor care nu au acces la sistemul bancar, motiv pentru care Cardano(ADA) este un jucător activ în Africa.

Monero(XMR)

Monero(XMR) este una dintre primele cryptomonede care s-au axat pe tranzacționarea privată și nedetectabilă între interlocutori. Apărut inițial în 2012, acest proiect a crescut enorm și se menține de aproape 10 ani în top-ul cryptomonedelor datorită premisei pe care s-a bazat și anume ca ”în mediul online, intimitatea tranzacțiilor înseamnă libertate”. În cazul Bitcoin-ului, se știe deja că se poate descoperi cine este în spatele unei anumite tranzacții iar în cazul bancnotelor va exista mereu un cod   numeric care va ajuta la urmărirea lor. În cazul tranzacțiilor cu Monero, aceste lucruri sunt imposibile datorită tehnologiilor pe care aceștia le folosesc cum ar fi introducerea a până la 7 chei specifice per tranzacție, făcând astfel orice tranzacție cu această cryptomonedă intimă și păstrand identitatea interlocutorilor secretă.

Polkadot(DOT)

Polkadot este considerat de multă lume ca un competitor direct pentru Ethereum. Acest proiect foarte îndrăzneț își propune să revoluționeze spațiul crypto lovind direct în una dintre cele mai apăsătoare probleme ale sale și anume interoperabilitatea între blockchain-uri. În prezent blockchain-urile private sunt ca niște insulițe  care nu pot comunica sau transfera date eficient între ele sau între ele și rețele publice. Polkadot își propune să fie un ”pod” între blockchain-uri pentru transferul de date, urmărind astfel să crească nivelul de încredere, scalabilitate și securitate pentru spațiul crypto. Este cu siguranță un proiect care merită să fie urmărit în lunile și anii ce urmează.

Solana(SOL)

Solana, apărut în 2017, este un proiect de generația a 4-a care își propune să rezolve la rândul său multe probleme apăsătoare pentru tranzacționarea pe blockchain. După cum se știe, Bitcoin sau Ethereum au fost create în așa fel încât odată ce numărul proiectelor și tranzacțiilor crește, acestea se aglomerează și costul per tranzacție crește. Bitcoin poate susține în mod normal până la 7 tranzacții pe secunda iar Ethereum 12, în timp ce Solana promite până la 50.000 de tranzacții pe secundă, lucru pe care îl susține de asemenea prin tehnologia inovativă pe care o aduce la nivelul scalabilității. Este un proiect care se adresează foarte bine viziunii tranzacționării la nivel global pe blockchain si facilitează niște costuri mult mai mici per tranzacție decât competitorii săi mai populari.

Concluzie

Dacă ai ajuns până aici însemnă că ai deja o idee formată despre niște cryptomonede către care merită să-ți îndrepți atenția, așa că rămâne la latitudinea ta să continui să cauți informații pe cont propriu și să alegi care cryptomonedă reprezintă o destinație bună pentru investiția ta pe termen lung. Menționam pe termen lung deoarece volatilitatea crescută poate descuraja lumea de la o zi la alta dar, de la un an la altul, lucrurile pot să arate mult mai bine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More