Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cristi Borcea merge din nou la închisoare. Condamnați alături de el, Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre

0 380

Cristi Borcea se întoarce la închisoare. A fost condamnat la 5 ani de închisoare. Alături de el au fost condamnați Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre.

News.ro anunță că Radu Mazăre, Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu au fost condamnați la închisoare, primul pentru nouă ani, iar ceilalți doi pentru cinci ani. Cristi Borcea s-a predat în această dimineață, după ce a stat în libertate doar șapte luni. Condamnarea celor trei face parte sin dosarul ce vizează retrocedarea plăjilor.

Astfel, scriu cei de la News.ro, Radu Mazăre, deși la aflat în Madagascar, a fost condamnat la nouă ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. De fapt el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de 7 ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani.

În ceea ce îl privește pe Borcea, acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, al trei ani de interzicere a unor drepturi, precum şi la confiscarea echivlentului în lei al sumei de 957.107 euro. El a fost eliberat la 2 iulie 2018 și se va întoarce acum în închisoare.

Nicuşor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi. Pronunţarea în acest dosar  a fost amânată până acum de patru ori, au mai adăugat cei de la News.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More