Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cristian Tudor Popescu | Dreptul la vot să fie condiționat de absolvirea examenului de Bacalaureat

1 533

În cadrul unei emisiuni a postului de știri Digi24 ziaristul Cristian Tudor Popescu a venit cu o afirmație îndrăzneață. Dreptul la vot să fie garantat doar persoanelor cu Bacalaureat.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o declarație extrem de îndrăzneață în cadrul unei emisiuni a televiziunii de știri Digi24. Acesta a declarat în cunoscutul său stil virulent că dreptul la vot ar trebui să fie garantat doar persoanelor care au absolvit examenul de Bacalaureat.

Ziaristul a descris într-un mod clar că această idee nu atacă votul universal, căci prin termenul de universal se înțelege capacitatea unui om de a fi în măsură de a lua decizii, în termenii domnului CTP „Universal înseamnă să dea dreptul oricărui om capabil să voteze, să fie echipat, să fie în măsură să voteze, să-i dea dreptul să voteze. Nu e vorba de un vot cenzitar, pe baza averii.”

Astfel el consideră că fiecare cetățean are obligația de a trece acest examen pentru a avea drept de vot, iar faptul că unii cetățeni vor fi privați de uzul votului nu înseamnă că aceștia vor fi lipsiți de drepturi.

„Propun ca, odată cu dreptul de vot la 18 ani, fiecare cetățean să mai aibă o obligație: să-și ia bacalaureatul. Dacă nu prezintă bacalaureatul luat, nu e niciun fel de problemă. Rămâne cetățean al acestei țări, cu aceleași drepturi, își poate vedea liniștit de viața lui, beneficiază de ce-i poate oferi statul, dar nu votează, dacă nu are bacalaureatul”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Întreaga discuție o puteți urmări pe pagina Digi24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ?paul spune

    DACA NU SE ACCEPTA ASA CEVA MACAR CEI CE VOTEAZA SA FIE ANGAJATI PE PERIOADA NEDETERMINATA,CU CARTE DE MUNCA. AR MAI DIPAREA DINTRE VOTANTI CEI CUMPARATI CU 1 KG. ULEI, ZAHAR SAU O ȚUICA .TOȚI VAGABONZII SI POMANAGII,SAU CEI CE REFUZA SA LUCREZA FIINDCA SUFERA DE DEPRESIE ( OARE STIU CE INSEAMNA DEPRESIE?!?)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More