Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Critici dure la adresa Facebook pentru funcția „Safety Check” doar în cazul atentatelor de la Paris

0 59

Rețeaua de socializare Facebook a fost ținta unui val de critici dure după ce a activat funcția „Safety Check” doar după atentatele de la Paris. Funcția le permite utilizatorilor care se află într-o zonă afectată să informeze că se află în siguranță.

Acestă funcție a fost activată după atacurile cu bombă de la Paris, în urma cărora și-au pierdut viața 132 de persoane, iar milioane de utilizatori au utilizat această funcție a rețelei de socializare, pentru a informa prietenii că sunt în siguranță.

Facebook a fost criticată pentru că nu a activat funcția și după alte atacuri, mai ales în urma atacurilor cu bombă de la Beirut, care au fost soldate cu moartea a cel puțin 43 de persoane. Facebook a promis că va activa această funcție mai des în timpul dezastrelor.

„Mulți oameni au întrebat pe bună dreptate de ce am activat ‘Security Check’ pentru Paris, dar nu și pentru atacurile din Beirut și din alte locuri. Până ieri, politica noastră era de a nu activa ‘Safety Check’ decât în cazul dezastrelor naturale. Tocmai am schimbat acest lucru și avem de gând să activăm ‘Safety Check” și pentru dezastrele produse de oameni”, a declarat șeful Facebook, Mark Zuckerberg, pe contul său oficial.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More