Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cronica unui meci de infarct. Unirea Dej a pierdut uluitor pe teren propriu cu Explorări Baia Mare FOTO/VIDEO

0 190

Unirea Dej a ratat incredibil calificarea în semifinale, deși a condus cu 2-0 la seturi pe teren propriu în fața celor de la Explorări Baia Mare. Oaspeții au remontat incredibil diferența pe tabelă și s-au impus în setul decisiv, unul nerecomandat cardiacilor. Echipa din Baia Mare a smuls victoria la Dej și cu două victorii din trei meciuri disputate se califică în semifinalele Diviziei A1 la volei masculin.

Sala Sporturilor din Dej s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii voleiului dejean. Spectatorii au umplut la refuz tribunele, mulți găsind locuri doar pe scări sau pe culoarele de intrare, toți dorind să susțină Unirea Dej în meciul decisiv pentru calificarea în semifinale.

După 3-0 în primul meci, disputat la Dej, și 1-3 în al doilea meci din deplasare de la Baia Mare, Unirea Dej se afla în fața ultimului meci cu cei de la Explorări.

Primele două seturi au fost la discreția dejenilor. Atmosfera senzațională din tribune și încrederea în propriile forțe i-au făcut pe dejeni să zburde pe teren în fața unei echipe destul de nesigure a băimărenilor. Elevii lui Victor Lazăr și Tibor Szilagy s-au impus la pas în primul set cu 25-17, câștigând și mai clar setul al doilea, la 10 puncte diferență.

Cu 2-0 la seturi pe tabelă, dejenii se pregăteau deja să sărbătorească victoria și calificarea. Voleibaliștii Unirii nu-și puteau stăpâni zâmbetele, spectatorii din tribune așteptau încă un set scurt pentru a sărbători o nouă calificare, iar băimărenii păreau deja resemnați că vor părăsi terenul învinși.

Totul s-a schimbat însă din startul setului al treilea. Marius Botea a făcut câteva schimbări foarte inspirate care au făcut Știința Explorări să renască incredibil. Punctele s-au adunat treptat în partea celor de la Baia Mare, spre uluiala dejenilor, care nu mai găseau soluții.

Unirea s-a relaxat nepermis de mult, crezând că este deja calificată, iar erorile au început să curgă fluviu pentru gazde. Maramureșenii au câștigat setul 3 cu 18-25, orice încercare de revenire a Unirii fiind sortită eșecului.

Victor Lazăr a încercat să schimbe din mers lucrurile, i-a trimis în teren pe Farcaș, Badea și Dan Rus, în timp ce încerca să-i odihnească pe Dascălu, Coasă sau Suson, cărora să le explice pe margine cum să abordeze continuarea meciului.

Nimic n-a mers și setul 4 avea să sporească starea de incertitudine din teren și uluiala din tribune. ”Nu se poate!” se auzea la aproape fiecare schimb de mingi câștigat de oaspeți. ”Este incredibil! Hai băieți, că se poate!”, strigau dejenii din tribune în încercarea de a inspira încrederea în rândul jucătorilor Unirii.

Adrenalina i-a ținut însă pe val pe cei de la Știința Explorări. Orice atac care părea câștigător pentru dejeni se lovea de blocajul advers sau ieșea în aut, în timp ce oaspeții găseau miraculos gaura din terenul dejenilor unde să cadă mingea. Astfel, setul 4 s-a încheiat tot cu victoria categorică a băimărenilor, cu 25-14, ceea ce avea să echilibreze situația la seturi.

Setul decisiv a fost de intensitate maximă. Spectatorii au urmărit finalul meciului cu sufletul la gură, emoțiile uriașe făcându-i să nu mai poată sta pe scaune. Cu toată sala în picioare, dejenii au luptat eroic, chiar dacă Baia Mare a avut mereu avantaj pe tabelă. Unirea a egalat la 11, într-un final de set nerecomandat cardiacilor, moment în care majoritatea spectatorilor a fost pe punctul de a intra pe teren pentru a-i purta pe dejeni spre victorie.

S-a făcut apoi 13-13, dar cei de la Explorări erau veniți parcă din altă galaxie. Fără să fie afectați de huiduieli, strigăte din tribune, sau vacarmul de nedescris din sală, oaspeții și-au păstrat calmul, și-au văzut liniștiți de joc de parcă jucau pe teren propriu, și au punctat de două ori consecutiv pentru victorie și calificare.

Cu 15-13 în decisiv și 3-2 la seturi, Știința Explorări a lăsat acasă pe Unirea Dej și s-a calificat în careul de ași, unde va juca împotriva celor de la Tomis Constanța.

 

Unirea Dej: Marius Dascălu, Lucian Tofan, Gojko Cuk, Mihai Coasă, Srecko Ristic, Silviu Suson şi Bogdan Rus (libero). Au mai jucat: Dan Rus, Tudorel Farcaş şi Ionuţ Badea. Antrenori: Victor Lazăr şi Tiberiu Szilagyi

Explorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Vlad Negrean, Vlad Cuciureanu, Gheorghe Socaciu, Akos Hoboth, Robert Ţuţea şi Ciprian Tofan (libero). Au mai jucat: Peter Kecskemeti, Andrei Veber, Patriciu Păştean şi Csaba Nagy. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop 

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.504165462979559.1073741825.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More