Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Crosul Divelor la Cluj-Napoca, pentru copiii dependenți de dializă

0 110

Circa 800 de femei, cu peruci colorate, au participat, sâmbătă, la „Crosul Divelor”, o competiţie caritabilă, desfăşurată în Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca, la care s-au strâns bani pentru copii şi tineri care fac dializă.

„Evenimentul caritabil „Crosul Divelor by Betfair” este o competiţie de alergare dedicată exclusiv femeilor, organizată în folosul tinerilor cu insuficienţă renală cronică, aflaţi în grija Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” Cluj-Napoca. 20% din taxa de participare de 50 de lei este îndreptată spre această asociaţie. Au luat startul peste 800 de alergătoare, un record de participante, la cele două probe, de 2 km şi de 6 km, pe trasee amenajate în Parcul Central. Fiind o cursă pentru doamne şi domnişoare, imaginaţia nu are limite şi noi le-am încurajat să se echipeze cum doresc, având şi un premiu pentru cea mai creativă divă”, a declarat Horaţiu Morar, preşedintele Asociaţiei Runners Club, organizatorul evenimentului.

Fondatorul Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a spus că banii adunaţi îi primesc 70 de copii şi tineri dependenţi de dializă, care vor pleca în luna mai într-o tabără de 18 zile în sudul Italiei.

„Am găsit un centru de dializă în Sicilia, unde vrem să le oferim acestor copii şi tineri o vacanţă de vis. Toţi cei care au alergat la cros au făcut un bine foarte mare acestor suferinzi. Un centru de dializă aproape de ei înseamnă supravieţuire, pentru că nu pot rezista fără să facă, la 48 de ore, o dializă vitală, în condiţiile în care rinichii lor sunt nefuncţionali”, a spus Emanuel Ungureanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More