Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cu o mână a dat, cu alta a luat. Viceprimar găsit incompatibil de ANI

0 41

agentia nationala de integritate ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul unui ales local din Maramureș.

Acesta, viceprimar în Vișeu de Sus și fost consilier local, în cadrul Consiliului Local al orașului Vișeu de Sus, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local.

Potrivit ANI, societatea comercială în cadrul căreia Adrian Nicolae Filip a deținut calitatea de asociat (19 mai 2010 — 20 iulie 2011), iar soția sa a deținut atât calitatea de asociat (05 martie 2009 — 20 iulie 2011), cât și funcția de administrator (05 martie 2009 — 10 octombrie 2011), a încheiat cu Primăria Orașului Vișeu de Sus contracte de executare lucrări, în valoare totală de 288.292,03 lei.

Fostul consilier local și actual viceprimar a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003, potrivit căruia ‘Consilierii locali […] care au funcția de […] administrator, […] precum și calitatea de […] asociat la societățile comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, […] cu autoritățile administrației publice locale din care face parte […]. Același articol de lege prevede la aliniatul 2 că prevederile alin. 1 se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local […]’.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More