Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Culmea Toroioaga din Borșa continuă să ardă. Se așteaptă intervenția unui elicopter

1 227

Incendiul de vegetație de pe culmea Toroioaga a pus pe jar pompierii maramureșeni. S-a intervenit cu aproape 90 de pompieri militari. Aseară aceștia au coborât de pe culme și acum se așteaptă intervenția unui elicopter.

Culmea Toroioaga din Borșa, aflată la 1800 de metri înălțime, continuă să ardă. Pompierii maramureșeni au intervenit cu aproape 90 de cadre, dar și cu 11 mijloace tehnice. Ard peste 30 de hectare de vegetație alpină.

În ajutorul pompierilor au sărit și personalul Ocolului Silvic Vișeu de Sus, Ocolul Silvic Alpina Borsa,Ocolul Silvic Borșa, SVSU Borșa, Club 4X4 Xtreme Adventure Baia Mare și personal din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență.

Totuși aseară pompierii militari s-au retras de pe culme, iar pentru supravehgerea focarelor a rămas în loc personalul Ocolului Silvic. Pompierii își vor relua ascensiunea în această dimineață și de asemenea va interveni în cursul zilei un elicopter din cadrul IGAV.

„Fortele de interventie ale pompierilor militari s au retras de pe munte odata cu sosirea serii. Elicopterul din cadrul IGAV a sosit la Borsa in cursul acestei seri, urmand ca maine dimineata in jur de ora 8:30 sa inceapa interventia, dupa efectuarea unui zbor de recunoastere” au declarat reprezentanții ISU Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. sz cs spune

    hölgyek szégyen! a világnak vége!!! a hús véget ér! A testemmel vagyok és szeretem őt

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More