Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cultura revine la Dej. Casa de cultură va fi inaugurată la începutul lunii decembrie cu o serie de evenimente

0 1.708

După o lungă perioadă de timp în care dejenii au fost privați de evenimente culturale de excepție și o Casă de Cultură așa cum se cuvine, așteptarea se apropie de sfârșit. Municipalitatea dejeană este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru inaugurarea Centrului Cultural ”ARTA”, iar muzeul municipal, librăria și cinematograful 3D sunt și ele aproape de data inaugurării.

Luna decembrie va fi una plină de evenimente la Dej, autoritățile locale pregătind o sumedenie de programe care să satisfacă toate pretențiile și gusturile, dedicate atât copiilor și tineretului, cât și celor de vârsta a treia.

După 1 Decembrie, zi în care vor fi organizate, ca în fiecare an, manifestări dedicate Zilei Naționale a României, dar și inaugurarea iluminatului ornamental de sărbători și al bradului de Crăciun din centrul orașului, Dejul va intra la propriu într-o perioadă de o lună de zile de sărbătoare.

Casa de Cultură din cadrul Centrului Cultural ”ARTA” va fi inaugurată în 4 decembrie, conform programului pregătit de municipalitate, la eveniment fiind invitată și Corala Transilvană Cluj-Napoca, care va susține un spectacol artistic.

Marți, 5 decembrie, în așteptarea lui Moș Nicolae, copilașii vor avea parte de ”Magia Crăciunului”, un spectacol pentru cei mici care va fi organizat în Piața Bobâlna, din program făcând parte, ca și în anii precedenți, dansurile, jocurile și voia bună, dar și întâlnirile cu personaje îndrăgite din povești și desene animate.

A doua zi, miercuri, 6 decembrie, Casa de Cultură Dej va găzdui trei serii de spectacole de Teatru de păpuși, la care sunt invitați elevii și preșcolarii din Dej, spectacolul fiind susținut de trupa locală a Centrului Cultural ”Arta”.

Joi, 7 decembrie, dejenii se pot bucura în nouya Casă de Cultură a Municipiului Dej de o piesă de teatru, comedia ”Dragoste cu năbădăi”, pusă în scenă de actori locali, pentru ca sâmbătă 9 decembrie, în aceeași sală să fie organizat un eveniment pentru tineret. Pentru acest concert urmează să se stabilească artiștii și programul.

Din programul pregătit de municipalitate pentru relansarea vieții cultureale dejene nu lipsește muzica populară, un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Someșana și artiști locali fiind programat la începutul săptămânii urătoare, în 11 sau 12 decembrie.

Două zile mai târziu, tinerii din Dej sunt invitați să ia parte la un nou eveniment dedicat lor, de această dată fiind vorba despre o piesă de teatru pentru tineret, spectacol susținut de artiști ai Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca.

Săptămâna se încheie cu un spectacol organizat de Rotary Club, Dej, care îi are ca invitați pe soliști de la Opera Română Cluj-Napoca, evenimentul fiind programat pentru sâmbătă, 16 decembrie.

Venirea Crăciunului este întâmpinată așa cum se cuvine cu un Festival de colinde și obiceiuri de iarnă, eveniment care va ajunge la ediția a 38-a, la care vor participa corurile instituțiilor de învățământ din Dej, spectacolul fiind programat pentru marți, 19 decembrie.

În 21 decembrie, la Sala Sporturilor din Dej, dejenii sunt așteptați să ia parte la un spectacol extraordinar susținut de Fuego.

Muzeul Municipal Dej, librăria și cinematograful 3D vor fi inaugurate în luna ianuarie a anului viitor, în noua clădire renovată, și pentru acestea fiind în pregătire programe artistice și culturale.

Programul evenimentelor culturale și artistice poate suferi modificări, în ceea ce privește spectacolele și concertele, atât în privința datelor acestora, cât și cu privire la evenimentele anunțate, în funcție de disponibilitatea artiștilor. Programele finale ale fiecăror evenimente ce se vor organiza vor fi anunțate din timp de către Primăria Dej.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More