Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cultura’n sura in satele din judetul Salaj

0 49

afis-cultura-n-sura-2014-176x250

Pornind de la ideea ca , desi zonele rurale sunt marginalizate din punct de vedere cultural, nu înseamnă că nu există public doritor, o trupa de teatru independent se va deplasa la sfârşitul acestei luni în Sălaj, pentru a juca spectacolul “Fisura”, de Flavius Lucăcel, în regia lui Victor Olăhuţ. Inițiativa face parte din proiectul “Cultură’n şură”.

Astfel că, surile a trei săteni sălăjeni se vor transforma, în această vară, în săli de teatru.

Piesa a mai fost pusa in scena in anul 2013, în curtea lui badea Florea a lui Juvri, din comuna Hida unde s-au strâns atunci peste 300 de săteni, care au urmărit cu entuziasm reprezentanţia teatrală.

Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, a observat potenţialul socio-cultural al acestui proiect şi a făcut posibilă realizarea lui, prin susţinerea financiară a acestuia. Astfel, ajuns la cea de a doua ediţie, proiectul “Cultură’n şură” se extinde în acest an, urmând să se desfăşoare în trei sate. Reprezentaţiile spectacolului ”Fisura” sunt programate în zilele de 27, 28 şi 29 iunie, în comunele Năpradea- sat Cheud, Plopiş şi Marca, începând cu ora 22. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Corina Moise, Florentina Năstase, Ioana Chiriac şi Leonard Viziteu. Scenografia este realizată de Ioana Olăhuţ, iar muzica poartă semnătura artistului Indie Folker.

Accesul la reprezentaţia spectacolului ”Fisura” va fi liber pentru toţi participanţii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală JAD în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, scopul acestuia fiind reintroducerea în circuitul cultural profesionist al comunităţilor rurale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More