Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum au apărut și care este principiul din spatele celebrelor jocuri de păcănele

0 107

Tot mai mulți amatori de sloturi online își deschid cont la cazinourile de pe Internet unde găsesc atât jocuri realizate prin efecte grafice bazate pe tehnologii recente, cât și păcănele ca la agenții, simple din punct de vedere grafic, cu șeptari, clopoței și fructe.

Acest tip de joc foarte captivant își are originea spre sfârșitul secolului al XIX-a, unde în altă parte decât în America. Atunci, proprietarul unui service auto a „născocit” un aparat la care să se joace clienții. Astfel aceștia scăpau de plictiseală în timpul în care așteptau să le fie reparate autovehiculele.

Jucătorul introducea o monedă de un cent în aparat, trăgea de o manetă și și, dacă pe ecran se opreau trei clopoței, câștiga 50 de cenți. De altfel, mașinăria a fost botezată „Liberty Bell”, având un succes mult peste așteptări. Nimeni nu a știut în ce categorie să integreze acel aparat până la apariția sloturilor video (slot machines), în 1976, în Las Vegas. Cele mai valoroase simboluri nu mai erau clopoțeii, ci șeptarii și cireșele.

Păcănele, sau pocănele?

Distracția a ajuns și în țara noastră, unde aparatele au primit denumirea neoficială de „păcănele”, datorită sunetului scos în momentul în care era trasă maneta (pac! pac!). O altă denumire care a circulat a fost cea de „pocănele”, fiind folosită de cei ce susțineau că sunetul este „poc!”, nu „pac!”. Cuvântul „pocănele” încă mai este tastat pe motoarele de căutare.

„Strămoșii” sloturilor aveau o line și trei coloane. În prezent, păcănelele au configurații diverse. Topul popularității este dominat de cele cu cinci coloane, având ca simbol principal șeptarul. O rotire care are drept rezultat cinci de „7” pe aceeași linie poate aduce câștiguri foarte mari, chiar de câteva ori valoarea mizei.

La început exista o singură linie de plată. Acum, sunt până la 247 de linii și sute de mii de combinații care pot genera câștig într-o singură rundă. Jucătorul are posibilitatea să seteze numărul de linii de plată, în funcție de el fiind stabilită miza minimă per rotire.

Sunt mai multe căi prin care se poate atinge obiectivul principal, adică obținerea unui câștig. Modalitatea clasică este să aliniezi minim trei simboluri de același fel pe același rând, de la stânga la dreapta. Sloturile care au multe linii de plată sunt mai avantajoase, în sensul în care se pot forma combinații câștigătoare și pe liniile adiacente, în toate direcțiile.

Un rol foarte important este jucat de simbolul Wild, care se poate transforma în orice simbol atunci când poate forma combinații câștigătoare, cu excepția simbolurilor Scatter. Simbolurile Scatter (pot fi unul sau mai multe într-un joc) fie aduc direct bani în contul jucătorului, fie declanșează runde gratuite, sau serii de runde gratuite.

Principiul Ratei de câștig

Fiecare slot online are un Payout prestabilit de producător, nu de cazinoul online. Payout-ul (cunoscut și sub denumirea de Rată de câștig, sau Return To Player) reprezintă procentul de miza totală care se întoarce la pariori sub formă de câștiguri într-un ciclu de câteva milioane de rotiri. Orice joc va avea același Payout la toți operatorii.

Principiul este simplu: dacă tu ai noroc și câștigi 1.000 de lei jucând doar 100, atunci alți jucători vor ieși pe minus, întrucât „casa” este totdeauna pe profit pe termen lung. La sloturile online, Payout-ul este setat între 94% și 98%.

Nu este o regulă ca o rotire câștigătoare să fie urmată de una necâștigătoare. Se poate să fie mai multe rotiri câștigătoare la rând. În același timp, dacă ai o serie de runde fără noroc, nu este sigur că va urma una în care vei da lovitura. Așa cum am spus, rata de câștig este calculată pentru un interval de milioane de rotiri.

Orice s-ar întâmpla, nu uita că sloturile sunt, prin excelență, un joc de noroc. Te vei distra doar dacă nu îți faci iluzii că te-ai putea îmbogăți peste noapte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More