Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum devine o productie video virala? Cazul „fetei care invata sa danseze”

0 360

Contrar opiniei publice, o productie video nu devine „pur si simplu” virala, ci in spatele succesului se afla o serie intreaga de decizii ale realizatorilor sai. In continuare, vom afla cum a reusit o tanara din SUA sa isi popularizeze clipul numit „Girl learns to dance in a year” (Fata care invata sa danseze intr-un an), care in prezent are 12 milioane de vizualizari pe YouTube.

„Am urcat clipul pe YouTube, iar dupa o zi avea 80.000 de vizualizari. Apoi, l-am share-uit pe Facebook, Twitter si Reddit si, a doua zi, se stransesera deja 800.000 de vizualizari”, isi incepe povestea Karen Cheng. De pe retelele de socializare, productia video a ajuns in mass-media americana, clipul si povestea tinerei fiind preluate de publicatii precum Kottke, Mashable, Jezebel sau Huffington Post. Astfel, in a 3-a zi, clipul avea nu mai putin de 1,8 milioane de vizualizari. „Share-uieste clipul pe cat mai multe platforme, iar una dintre ele trebuie sa dea roade. Pentru mine, a fost Reddit”, explica Cheng.

Un alt sfat care ti s-ar putea parea surprinzator, la prima vedere, este sa lansezi clipul lunea sau martea. Explicatia, oferita de VideoManiax, agentie specializata in productia video, este neasteptata: oamenii stau pe net la birou, iar la inceputul saptamanii dorinta de deconectare este cea mai mare. Totusi, indiferent de tactica abordata, nimic nu va functiona daca filmuletul respectiv nu este cu adevarat valoros. „Oamenii dau Share atunci cand simt emotii, insa doar un anumit tip de emotii. Frica, furia, amuzamentul si uimirea vand, tristetea si satisfactia nu vand”, spune Cheng.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand realizezi o productie video si speri ca aceasta sa devina una de succes este sa spui o poveste prin intermediul ei. Clipul de fata nu s-a viralizat doar datorita figurilor de dans, ci mai ales pentru ca urmareste un veritabil progres, de la miscarile usor stangace din primele zile la maiestria dobandita dupa un an intreg de studiu si practica. „Clipul nu este despre dans, este despre un vis, despre cum sa devii din ce in ce mai bun la ceva care iti place. Spune-le oamenilor o poveste, asta vor sa auda, toate filmele, serialele si cartile sunt despre asta”, mai spune tanara artista.

productie video

Nu in ultimul rand, o productie video cu potential viral trebuie sa fie scurta, intrucat atentia utilizatorilor este in scadere, iar concurenta este din ce in ce mai mare. In general, ca sa aiba sanse sa se viralizeze, un filmulet trebuie sa aiba maximum 30 de secunde. Pana si clipul lui Karen Cheng, care cuprinde miscari de dans realizate pe parcursul unui intreg an, are numai 1 minut si 51 de secunde.

Bineinteles, unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de titlul productiei video. „<Calatoria dansului, un an de miscare> ar fi fost un titlu foarte slab, iar <Am invatat sa dansez intr-un an> – unul mediocru. In schimb, <Fata care invata sa danseze intr-un an> este mult mai atractiv”, explica protagonista, sugerand ca simplitatea si folosirea limbajului curent sunt intotdeauna cheia succesului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More