Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum este privită noua alianță PNL-PDL de la Dej

0 193

primar Aurelian Muresan

PNL și PDL au luat hotărârea de a construi un partid de dreapta și au anunțat că vor intra împreună în cursa pentru prezidențiale, noua alianță urmând să modifice majoritățile politice existente, începând de la nivel de administrații locale.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ieri că PDL şi PNL au stabilit că vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide.

„De astăzi vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide (…) pentru a începe discuţii localitate cu localitate, judeţ cu judeţ, pentru a aduna forţele celor două partide, astfel încât într-un timp cât mai scurt să ajungem la a construi un foarte puternic partid de centru-dreapta din România”, a explicat acesta.

În acest sens, Antonescu a declarat și el la finalul discuţiilor cu PDL, că toate alianţele locale ale PNL cu PSD prin care au fost asigurate majorităţi locale urmează să fie rupte, pentru a fi încheiate altele cu PDL.

La Dej, Consiliul Local are în componență un număr de 19 consilieri locali, dintre care șase sunt reprezentanți ai PSD, patru vin de la PNL, patru de la PDL, doi de la UDMR și câte unul de la PC, PPDD și PNG.

Cei patru liberali sunt Dan Bonta, Izidor Hațegan, Viorel Federiga și Aurelian Mureșan, în timp ce Melinda Alexandru, Sorin Mailat, Marius Butuza și Simion Buburuz fac parte din tabăra ”portocalie”.

”A existat și până acum o colaborare între PNL și PDL, în cadrul Consiliului Local. La nivel de Dej am votat mereu pentru binele orașului, astfel că proiectele comune au fost votate și de noi și de ei. În ceea ce privește alianța despre care se vorbește, despre noul proiect politic, pot să vă spun că pe măsură ce discuțiile de la nivel național vor avansa, vom urma și noi ceea ce se hotărăște acolo”, a explicat pentru Someșeanul.ro Dan Gavrea, președintele PDL Dej.

”Este o mișcare cât se poate de naturală, care a venit poate un pic mai târziu decât era de dorit pe scena politică românească, dar mai bine mai târziu decât niciodată. E un semn îmbucurător pentru toți cei care gândesc și văd în sens european evoluția societății românești și e un pas important spre instaurarea normalității în viața politică. La Dej, părerea mea este că lucrurile vor avea aceeași traiectorie, în viitorul apropiat s-ar putea să avem o alianță de tipul celei care se prefigurează la nivel național. Noi sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor electoratului și să facem ca lucrurile să funcționeze bine pentru cetățenii Dejului”, a declarat consilierul local Marius Butuza, vicepreședinte PDL Dej.

”Dacă la nivel central s-a hotărât că PNL va colabora cu al doilea partid ca mărime de dreapta, PDL, acest lucru se va întâmpla. Că se va forma o alianță pentru scurt timp care va duce la o fuziune este un lucru care îl vor decide conducerile centrale ale PNL și PDL. Cu siguranță în zilele care urmează vom avea o primă întâlnire în Biroul Județean al PNL în care vom discuta toate aceste aspecte care privesc fuziunea celor două partide și vom lua o decizie. Întâlnirile care vor avea loc între PNL Cluj și PDL Cluj vor fi în urma consultărilor și discuțiilor cu conducerea centrală a partidului. Până în acest moment nu am avut discuții cu PDL Dej”, a spus Marius Mânzat, președintele PNL Dej.

”În Consiliul Local al Dejului, dacă analizați proiectele benefice pentru oraș, au fost votate în unanimitate și susținute de către toți consilierii locali. Acum, în ceea ce privește alianța cu consilierii PDL, lucrurile nu se modifică cu absolut nimic și luptele politice nu își au locul în CL al Dejului. În ceea ce privește consilierii locali ai PDL, sunt oameni serioși cu care am colaborat și sunt convins că vom colabora foarte bine și în viitor. În calitate de viceprimar al municipiului Dej voi lupta pentru modernizare, prosperitate și pentru transformarea în bine a orașului nostru, alături de toate forțele politice existente. Am afirmat și afirm în continuare că între consilierii locali orgoliile politice trebuie să fie eliminate și pe primul plan să fie interesul comunității noastre”, a punctat viceprimarul Aurelian Mureșan (PNL).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More