Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum a fost prima zi fără fumat în cafenelele din Cluj – VIDEO

0 56

Nervi, clienți debusolați, fumători nemulțumiți, patroni de cafenele iritați. Așa s-ar putea rezuma prima zi în care fumatul a fost interzis în spațiile publice închise din Cluj-Napoca.

Prima zi fără fumat în cafenele clujene a coincis și cu ziua cea mai răcoroasă din ultima perioadă, astfel că fumătorii care au fost nevoiți să-și consume viciul pe terase sau în spațiile special amenajate în aer liber au avut de suferit din cauza frigului.

Pe de altă parte, patronii de localuri s-au confruntat cu o scădere masivă a clienților și vânzărilor, deoarece clienții care până acum erau ”de-ai casei” și își consumau în tihnă cafeaua sau sucurile în interior, alături de o țigară, au preferat de această dată să stea acasă, sau să iasă în parc.

Tocmai de aceea, majoritatea localurilor care până zilele trecute erau pline ochi de clienți, majoritatea fumători, acum sunt goale și par părăsite. Iar afacerile au de suferit, spun patronii cafenelelor, care abia așteaptă încălzirea vremii, pentru a-și recupera pierderile prin deschiderea teraselor. Mai greu e pentru localurile care nu dispun de spațiu pentru terase.

În instituțiile publice legea a fost aplicată încă din prima zi. La Primăria Cluj-Napoca au fost amenajate afară trei locuri speciale pentru fumători, însă frigul de afară i-a ținut pe viciați mai mult în birouri. Este și o parte bună în toată această situație, deoarece angajații primăriei au fumat mai puțin, evitând să iasă tot timpul la țigară în frig.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More