Cum influențează inflația mizele de la cazino
Mizele minime de la jocurile de cazino au fost mereu hotărâte în funcție de anumite criterii știute mai mult sau mai puțin atât de comunitate, dar și de analiști. Nu știm dacă este sau nu o legătură între inflația și mizele din cazinouri, dar știm sigur că mizele de acum 50 de ani nu ar aduce niciun profit cazinourilor, deci aceștia au fost nevoiți să crească pariul minim pentru a putea supraviețui.
În articolul de astăzi vedem cum este influențat pariul minim și care sunt indicii care ne arată că urmează să fie nevoie să pariem mai mult în cazino.

Cât de mult au crescut mizele de la cazino
Mizele din cazinouri au crescut vertiginos în ultimul timp. Este mai profitabil decât niciodată să mergi la cazinourile online și să profiți de acele rotiri gratuite netbet fără depunere. Măcar nu va trebui să scoți bani din buzunar pentru a roti tamburii sloturilor. Așa cum spuneam și în introducerea acestui articol, dacă jocurile din cazino ar fi putut funcționa cu mize la fel de mici, acum cazinourile nu ar câștiga foarte mult.
Vom lua ca etalon anul 1960 când sloturile puteau fi rotite în Statele Unite chiar și cu fracțiuni de dolar, iar în perioada respectivă, cu 5 dolari reușeai cu puțin noroc să pierzi câteva ore la o sesiune de rotiri. Mesele de Blackjack aveau mize de 5 dolari, iar în prezent, cele mai populare mese cu cele mai mici mize sunt cele de 25 de dolari. În cazul sloturilor, rotirile din cazinourile fizice pot ajunge și la 3 dolari.
Aceste prețuri au devenit standard peste tot în Statele Unite deoarece sunt oarecum calculate în funcție de salariul minim obținut de muncitori. Are legătură cu inflația? Ar putea cumva, dar deocamdată nu este nimic concret.
De ce cred unii jucători că miza minimă a crescut?
Nu toți jucătorii au simțit această diferență de creștere a mizei minime. Trebuie să înțelegem că această creștere nu are loc peste noapte. Vorbim despre o perioadă de 60 de ani în care miza minimă a crescut doar de 5 ori. Dacă în toți acești ani, tu ai fi pariat cel puțin o dată pe lună la cazino, cel mai probabil nu s-ar fi simțit creșterea. Dar dacă au trecut 10 ani de la ultimul pariu pe care l-ai plasat într-un cazino, este foarte posibil ca aceste creșteri să ți se pară mari.
Ce spun gamblerii? Ei bine, gamblerii care nu au o educație financiară suficient de bună și stabilă blamează instituțiile statului pentru aceste creșteri ale mizelor. Unii cred că de vină sunt corporațiile mondiale care conduc lumea, în timp ce alții cred că patronii de cazinouri sunt atât de înfometați după câștiguri, încât au făcut acest lucru forțat, fără a fi nevoie, doar pentru a produce ei mai mult.
Inflația spune altceva
Într-un mod deloc surprinzător, inflația chiar are un rol foarte important în creșterea mizelor minime din cazinouri. Tot inflația este și cea care a forțat această creștere, dar o creștere a mizelor minime nu este obligatoriu un lucru negativ ci mai degrabă unui destul de pozitiv. Dacă privim în trecut, vom observa că deși mizele minime au crescut, evident că și recompensele câștigurilor realizate cu aceste mize au crescut în același timp.
Dacă vom calcula valoarea unui pariu de-a lungul timpului, vom observa cum câștigurile au fost mereu la același cuantum.
În 1960 un pariu de 1 RON valorează cât un pariu de 9 RON astăzi.
Un pariu de 10 RON valorează 90 RON astăzi.
Iar un pariu de 25 RON valorează 225 RON astăzi.
Pariezi aceste sume? Majoritatea jucătorilor nu se vor arunca să parieze 225 RON la fiecare rotire la sloturi, corect? Culmea este că încă există cazinouri care în ciuda inflației, au reușit să ofere jucătorilor oportunitatea de a paria la mese de Blackjack, chiar și cu 5 sau 10 RON.

Alți factori care au dus la schimbarea mizei minime
Acum că am stabilit care este principalul factor, adică inflația, iată care sunt și alți factori care ar putea duce la o creștere a mizelor minime:
Resorturi de lux și stațiuni
Când îți marketezi noua stațiune sau noul resort ca fiind unul de lux, evident că în cazinoul tău nu vor exista mize mici. Resorturile de genul acesta au devenit din ce în ce mai mari, din ce în ce mai luxoase și oferă servicii din ce în ce mai scumpe. Nivelul la care au ajuns unele activități de cazino și unele experiențe de relaxare este atât de mare încât mizele trebuie să fie mari altfel cazinoul nu ar fi productiv.
Jucătorii pariază mai mult
Nu pentru că asta li se cere, ci pentru că asta este ceea ce ei își doresc. Toți jucătorii de cazino vor să simtă și mai mult extazul gamblingului, să riște și mai mulți bani, iar cei care câștigă vor să câștige mult mai mulți bani și cât mai repede. Așa că vor apela la mize mai mari.
O să se oprească vreodată mizele din a crește?
Atât timp cât încă ne aflăm în sistemul monetar internațional unde fiecare monedă se devalorizează din ce în ce mai mult pe măsură ce timpul trece, va trebui să ne obișnuim cu ideea că mizele minime vor crește. Aspect care nu prezintă deloc o problemă deoarece și salariile cresc odată cu inflația. Toate lucrurile au aceeași valoare indiferent de cât de mare este inflația.
Concluzie
Inflația este motivul pentru care mizele cresc, dar nu înseamnă că un slot sau un joc de noroc îți va lua un procent mai mare din bugetul tău. Inflația doar crește numărul monedelor sau bancnotelor necesare pentru a cumpăra orice produs, iar jocurile de noroc sunt un astfel de produs.