Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum să te ferești de gripă. Recomandările medicilor

0 184

Întoarcerea copiilor la şcoală creşte riscul de îmbolnăviri. Până acum trei oameni au murit din cauza virusului gripal. Există însă un ghid de prevenţie. Conţine gesturi banale, dar extrem de importante.

Prima regulă: spălatul pe mâini. Indiferent ce vom face după, fie că suntem acasă, la restaurant ori la serviciu- trebuie să ne spălăm periodic pe mâini cu apă caldă şi săpun.

80% dintre bolile infecţioase sunt transmise printr-o atingere a suprafeţelor contaminate, astfel că trebuie să fim extrem de precauţi.

Regula 2: Purtăm mască de protecţie. Indiferent de vârstă. Pentru persoanele bolnave e obligatorie!

În spațiile înguste şi aglomerate, cum sunt sălile de așteptare ori cele de clasă – masca ne ajută să reducem semnificativ răspândirea virusului la persoanele sănătoase.

Regula cu numărul 3. Nu tuşim şi nu strănutăm în palmă, ori liber. Dacă Facem asta, împrăştiem virusul.

Regula 4: Fiţi precauţi şi fără să faceţi o obsesie din asta, curaţați-vă obiectele personale, cum ar fi telefonul, geanta, laptopul şi biroul.

După curățarea mâinilor este bine ca măcar periodic să ne curățăm și dezinfectăm obiectele de care ne folosim atât de des. Dincolo de telefon, important ar fi să ne curățăm și volanul mașinii cu un șervețel umed, antibacterian.

Pericole sunt şi în mijloacele de transport în comun. Bine ar fi ca în mijloacele de transport în comun să purtăm mască și să fim extrem de atenți pe ce punem mâna pentru că de pe aceste suprafețe putem foarte ușor să contactăm viruși.

Toate aceste reguli nu omoară virusul, dar creează o barieră în calea infecţiei.

În cazul în care v-aţi îmbolnăvit, dincolo de tratamentul prescris – musai de doctor – mare grijă să nu dați și altora. Aşa că cel mai bine este să rămâneţi izolaţi la domiciliu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More