Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum se poartă un parfum arăbesc în mod corect?

0 1.143

Ești îndrăgostit de mirosurile hipnotizante și fermecătoare ale parfumurilor arăbești? Una dintre cele mai vechi variante de parfum disponibile pentru iubitorii de parfumuri, parfumurile arăbești au făcut ca toată lumea să miroasă uimitor cu aroma lor unică.

Parfumul este destul de unic, cu un amestec de mirodenii, lemne, gume și flori obținute din diferite părți ale lumii. Toate aceste ingrediente sunt amestecate în proporții adecvate pentru a oferi o aromă uluitoare. Parfumurile arăbești sunt cunoscute pentru caracteristicile și aroma lor unice, care sunt imbatabile și nu seamănă cu niciun alt parfum disponibil în întreaga lume.

Cunoscute și sub numele de parfumuri orientale, parfumurile arăbești au fost la modă încă de pe vremea prinților și prințeselor care se plimbau prin souk-urile și piețele de mirodenii din țările din Orientul Mijlociu. Sunt disponibile și parfumuri damă și parfumuri bărbătești. Aceste parfumuri au amestecuri clasice, precum și note care sunt inspirate de ingrediente obținute în mod natural sau de piețele de mirodenii și vechile souk-uri pline de ingrediente și produse aromatice precum tămâie. Oamenii obișnuiau să călătorească mult și bine pentru a obține aceste parfumuri arăbești de la parfumierii potriviți sau pentru a le trimite în alte țări. În zilele noastre, poți obține cu ușurință aceste parfumuri de la mărci internaționale de top cunoscute în întreaga lume.

Parfumurile arăbești, inclusiv parfumurile oudh, dețin o istorie bogată. Spre deosebire de modernizarea recentă a parfumurilor în cultura occidentală, arabii sunt renumiți pentru parfumeria și arta lor. Dacă te uiți la istoria parfumului, vei găsi legăturile sale cu inovațiile antice din Mesopotamia, Egipt, China și, mai departe, ale arabilor.

Arta parfumeriei la arabi a dat naștere unui număr mare de parfumuri premium. De fapt, arabii sunt cunoscuți pentru dezvoltarea parfumurilor, precum și pentru comercializarea lor pe piața globală.

Oudh și Bukhoor – Parfumuri arăbești populare

Parfumul Oudh este un simbol al adevăratei opulențe și al luxului nemuritor.

Popular cunoscute ca o notă arabă, cele mai renumite dintre toate tipurile de parfumuri arăbești sunt parfumurile oudh. Dezvoltat din lemnul de agar, parfumul se regăsește din Turkmenistan până în Mozambic. În afară de acesta, pe listă se află trandafirul, iasomia, mosc și așa mai departe.

O altă variantă populară de parfum, cunoscută sub numele de Bukhoor este, de asemenea, notabilă în subcontinentele islamice. Bukhoor este preparat prin amestecarea unui tip diferit de parfumuri și modelarea lor într-o minge. Această minge este arsă mai ales în moschei sau în centrele comerciale pentru un parfum liniștitor.

Poartă parfumuri arăbești ca un arab

Purtarea acestor parfumuri arăbești îți poate oferi o notă de parfum uluitoare, dar, dacă nu este aplicat corespunzător, poate deveni și insuportabil. Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să te bucuri în cel mai bun mod de cele mai bune parfumuri arăbești:

Poți găsi o varietate distinctă de parfumuri în Occident, dar există ceva la un parfum arăbesc care îl face special. Parfumurile arăbești sunt, de obicei, foarte concentrate. Astfel, moderația este cheia atunci când porți parfumuri arăbești. Spre deosebire de parfumurile occidentale, nu poți arunca pur și simplu acest parfum pe haine. Trebuie să verifici mai întâi concentrația acestuia prin pulverizare în aer înainte de aplicarea lui.

Astfel, mai puțin înseamnă mai mult. La fel ca orice alt parfum pe care îl aplici în fiecare zi, este foarte important să aplici cantitatea potrivită de parfumuri arăbești. Dacă vei aplica o cantitate mai mare, parfumul va fi un pic copleșitor, ascunzându-ți personalitatea în spatele lui. În plus, poate fi puțin incomod atât pentru simțurile tale, cât și pentru persoanele din jurul tău. Dacă vei purta acest parfum la birou, asigură-te că te limitezi la o singură pulverizare, iar pentru întâlniri, două pulverizări sunt suficiente.

Acum, o concentrație ridicată se traduce și prin longevitatea parfumului. Astfel, un parfum arăbesc, inclusiv parfumul oudh, nu va da ușor la iveală timp de minimum opt ore. Regula este simplă, cu cât îl vei purta mai mult, cu atât va rămâne mai mult. Depinde de alegerea ta dacă vrei să porți mai puțin sau mai mult.

În plus, un alt lucru de reținut despre parfumuri arăbești este locul în care se poartă. Alte parfumuri pot fi purtate direct pe haine, dar parfumurile arăbești trebuie purtate pe piele. Cel mai bine este să aplici o cantitate mică de parfum pe piele pentru a emite un parfum frumos toată ziua.

Purtarea pe piele nu implică aruncarea lui pe gât sau sub brațe. În schimb, pulverizează-l pe încheieturi, în spatele genunchilor sau în spatele urechilor. Dacă vrei, îl poți aplica și pe bijuterii pentru beneficii maxime.

Parfumurile arabe sunt bogate și definesc luxul din toate punctele de vedere. Mirosul unui parfum arab poate fi reperat de la kilometri distanță. Asta îl face unic și special.

La fel ca toate celelalte parfumuri, parfumul arăbesc trebuie depozitat într-un loc răcoros și uscat. Acest lucru îi va permite să rămână parfumat pentru mult mai mult timp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More