Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum se va transforma zona de agrement ”Baltă” din Dej – FOTO/VIDEO

0 1.238

Consilierii locali dejeni au aprobat azi proiectul de hotărâre privind ”Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și a suprafețelor degradate neutilizate din str. Fragilor, nr. 8, municipiul Dej” cunoscută ca zona de agrement ”Baltă”.

Potrivit acestui proiect, zona va suferi o schimbare aproape totală de imagine, urmând a se transforma din dezastrul urbanistic care este în prezent, într-o zonă de relaxare și de activități sportive așa cum merită dejenii din cartierul Dealul Florilor.

Valoarea totală a investiției se apropie de 10,5 milioane de lei, aceasta urmând a fi suportată din fonduri proprii ale bugetului local și din fonduri externe nerambursabile din Programul Operațional Regional 2014-2020, axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, durata de realizarea a proiectului fiind de 36 de luni.

Conform proiectului, zona Baltă se va transforma într-un adevărat parc, cu luciu de apă, zone verzi și de fitness. Astfel, pentru realizarea parcului se propune realizarea mai multor zone, după cum urmează:

  • zonă de acces al publicului, care cuprinde alei pietonale
  • zonă destinată locului de joacă, alcătuită din două subzone cu echipamente certificate, distribuite pe categorii de vârstă și o subzonă dedicată copiilor cu dizabilități
  • zonă destinată activităților de fitness în aer liber, alcătuită dintr-un traseu de mișcare destinat tuturor vârstelor, compusă din unități realizate din profile metalice certificate destinate mișcării anumitor părți ale corpului
  • zonă destinată socializării, alcătuită dintr-o zonă cu bănci modulare dispuse în semicerc și bănci WiFi

În plus, se vor mai amplasa mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, stâlpi pentru iluminat cu panouri solare și fără, cișmele cu apă potabilă) și un container grup sanitar.

Copacii existenți se vor păstra și pune în valoare, realizându-se de asemenea plantații suplimentare de arbori, arbuști și gazon.

Prin acest proiect, zona de luciu de apă va fi restrânsă, după cum se vede în imagini, urmând a fi extinsă zona verde.

someseanul-proiect-zona-balta-dej-2

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More