Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum se vor numi stațiile de metrou din Cluj-Napoca. De la Cosmos și Armonia la Natura Verde și Europa Unită

1 353

Viitoarea linie de metrou din Cluj-Napoca va cuprinde 19 stații, proiectul urmând să fie finalizat în anul 2026.

Primăria Cluj-Napoca a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul viitoare linii de metrou. Documentația cu privire la întregul proiect a fost publicată pe site-ul instituției, aceasta cuprinzând inclusiv numele stațiilor de metrou, scrie Monitorul de Cluj.

Cele 19 stații de metrou au denumiri variate, mai mult sau mai puțin originale, inspirate în general din specificul locului în care vor fi amplasate.

Vom găsi astfel în metroul clujean stațiile Piața Unirii și Muncii, care există și în București, dar vom avea și nume de-ale locului, precum Țara Moților, Transilvania, Mănăștur sau Avram Iancu.

Celelalte stații au și ele sonorități inedite: Europa Unită, Cosmos, Viitorului, Piața Mărăști, Armonia, Sportului, Florilor, Sfânta Maria, Natura Verde, Prieteniei, Sănătății, Copiilor și Teilor.

Conform documentelor, perioada de implementare a proiectului este de aproximativ 6 ani, urmând ca metroul să fie finalizat complet la sfârșitul anului 2026.

Se preconizează că investiția va ajunge la aproximativ 1,3- 1,5 miliarde de euro fără TVA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. sz cs spune

    Emoke fericiriu meu viu sa merem la sarbatore

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More