Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum și-au botezat românii copiii în 2013. Andrei și Maria conduc topurile

1 334

bebelusi - botez-copii

Ca și în 2012, și anul trecut românii au preferat nume creștine pentru bebelușii lor. Astfel, majoritatea prenumelor alese de părinți pentru copiii lor în 2013 păstrează linia tradițională. Sunt însă și excepții, ca Împărăteasa, Pipi, Mercedesa sau Isus.

Potrivit datelor obținute de gândul de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe primul loc între numele de băieţi se află Andrei (12.736 de copii), în timp ce în clasamentul feminin conduce Maria (21.817 de copii).

Top nume băieți și fete în 2013

Sursa: Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date - Ministerul Afacerilor Interne
Sursa: Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date – Ministerul Afacerilor Interne

Se observă și o tendință de a da copiilor nume cu rezonanță internațională. Astfel, la băieți, se folosesc tot mai mult nume precum Luca, Eduard, Denis, Tudor, Patric, Eric, Yanis sau Robert, în timp ce la fete apar tot mai mult nume ca Sofia, Sara, Denisa, Erika, Natalia, Alexia sau Cristina.

Nume ciudate în 2013

Surprinde și faptul că unii părinți au ales să-și boteze copiii cu nume ciudate. Doar anul trecut 32 de copii au fost numiți Pipi, 16 fetițe au fost botezate Mercedesa, iar o fetiță a primit chiar numele Împărăteasa, în timp ce un băiețel a fost botezat Isus.

Citiți și: Cele mai ridicole nume și prenume găsite în buletin la români FOTO

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More