Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum va arăta Centrul Cultural din Comuna Florești. Nici orașe mari nu se pot mândri cu așa ceva – FOTO

0 303

Cea mai mare comună din România înflorește pe zi ce trece, iar administrația locală se mândrește mereu cu obiective la care mari orașe din zonă încă nici nu visează. După ce a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani, comuna Florești va beneficia și de un Centru Cultural cum puține municipii pot avea.

Primarul Horia Șulea a dat azi publicității câteva imagini cu noul Centru Cultural ce va fi construit în comună, un amplasament care va cuprinde trei Subzone, două drumuri și un pasaj pietonal subteran.

Edilul șef al comunei a anunțat și ce va cuprinde concret acest proiect:

Subzona 1 va cuprinde CENTRUL CULTURAL:

– Sală de spectacole polivalentă (S+P+2E, 800 de locuri) ce include cinematograf, sală de conferințe, sală de teatru dramatic, sală de concerte;
– Alei pietonale;
– Parcaje
– Garaj subteran
– Parc
– Agora / Spațiu public
– Minihotel
– Restaurant
– Spații comerciale
– Pavilion CAFETARIA
– Terase
– Suprafețe gazonate

Subzona 2 va cuprinde:
– Sală polivalentă (D+P+E, 1000 de locuri)
– Garaj subteran
– Aqua Park
– Patinoar
– Clădire multifuncțională
– Bazin de înot acoperit
– Pistă de role
– Amfiteatru în aer liber
– 2 terenuri de badminton
– Spații dejoacă pentru copii
– Spațiu de activități de Gym, Fitness, Bouldering și Parkour
– Spațiu de activități pentru seniori
– Piste de agrement
– Alei de promenadă
– Spații verzi

Subzona 3 cu acces pietonal subteran și auto din Varianta Ocolitoare va cuprinde:
– Parcare
– Parc de aventură (cu trasee pentru copii sub 8 ani, pentru copii peste 8 ani, trasee ușoare, trasee medii, trasee de forță și tehnică)
– Parc de paintball (zonă de depozitare/închiriere echipament plus vestiare, grup sanitar, bufet, zonă de luptă de 1500 mp cu obstacole naturale și artificiale, zonă extinsă și îngrădită până la liziera pădurii).

”Se are în vedere joncțiunea străzilor SubCetate 1 cu SubCetate 2, precum și realizarea Variantei Ocolitoare SUD (Florești – Nod de Autostradă Gilău traseu pe partea de Sud), drum prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a ZMC Cluj și în proiecția Primăriei Florești, drum ce va face la un moment dat joncțiunea cu Drumul de Legătură Sud (cel pe deasupra Polus Metro), investiție în curs de realizare”, spune primarul comunei Florești.

Costurile acestor proiecte urmează să fie stabilite după ce vor fi finalizate proiectul tehnic și avizele, la finalul licitației urmând a fi stabilit costul final pentru proiectare și execuție. Finanțarea acestui grandios proiect va fi asigurată din bugetul local al comunei Florești și din fonduri guvernamentale și fonduri ale unor instituții europene, mai spune Horia Șulea.

Noul Centru Cultural al Floreștenilor va fi ridicat pe actualul amplasament al fostului Poligon din localitate, fiind legat de Spitalul Regional de Urgență, care va fi construit la o distanță de aproximativ 5 kilometri.

Primarul Horia Șulea spune că proiectul va fi realizat printr-o investiție multianuală și că speră ca în acest an să poată deja demara primele lucrări, estimând că proiectul va fi finalizat într-o perioadă de 2-3 ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More