Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cum va arăta parcul acvatic de 42 de milioane de euro din Cluj-Napoca

0 828

Un aquapark cu opt tobogane acvatice, un centru SPA, dar și un acvariu pe modelul celor din Valencia sau Barcelona va lua naștere la Cluj-Napoca în următorii ani, un proiect în acest sens fiind supus spre aprobare. Investiția depășește 40 de milioane de euro.

Viitorul parc acvatic va fi amenajat pe 12 hectare, adică suprafața totală a 24 de terenuri de fotbal, într-o fostă zonă de pășunat a orașului. 42 de milioane de euro vor achita autoritățile locale pentru noua zonă de agrement care ar urma să fie inaugurată în mai puţin de 3 ani.

Autorităţile din Cluj-Napoca au pus pe hârtie un proiect grandios. Viitorul parc acvatic din inima Transilvaniei promite să fie cu mult peste cele din Ungaria, Bulgaria sau chiar Grecia.

Potrivit studiului de fezabilitate, partea de interior a centrului acvatic va avea o suprafață construită de 20.900 de metri pătrați, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

Potrivit primarului Emil Boc, parcul va dispune de opt tobogane acvatice, a căror capacitate ajunge la aproape 2.000 de persoane pe oră, dar și de bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase.

„Vedeta Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră”, anunță Emil Boc.

Aqua Park-ul va avea peste 1.200 de locuri de parcare.

Valoarea estimată a investiției depășește 198,2 milioane de lei, fără TVA, din care 125,5 milioane de lei pentru construcții și montaj, iar restul pentru dotările parcului.

„Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive”, mai anunță primarul Emil Boc.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „Un acvariu de aproximativ 650 de metri cubi de apă va fi cu acces nelimitat și gratuit și vor putea să fie vizionate specii de pești, de meduze, peșteri, se vor putea face lecții cu clasa acolo”.

Pentru accesul la viitorul aquapark din Cluj-Napoca autorităţile vor amenaja şi un drum în lungime de 800 de metri, cu două poduri. Investiţia totală se ridică la peste 40 de milioane de euro şi ar urma să fie gata peste aproximativ 2 ani şi jumătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More